Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2018 v 14:42
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Google odstranil ze salátového emoji vejce, aby vyhověl veganům

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nová změna byla na internetu přijata smíšeně.

Společnost Google se neustále snaží být tolerantní, aby náhodou menší skupiny lidí z naší společnosti neignorovala a neposouvala do pozadí. Projevuje se to nejen při zaměstnávání nových pracovníků, ale nově i při tvorbě a aktualizaci stávajících emoji.

Zahrnování menšinových skupin představila ve svém vzkazu na Twitteru designérka Jennifer Daniel, která ve společnosti pracuje jako UX Manager v týmu Expression Design. Designérka před pár dny o změně v emoji salátu informovala pomocí svého profilu, ale určitě neočekávala, jak rychle se internet chytí šance a začne změnu vychvalovat a kritizovat zároveň.


Transformace salátového emoji spočívala pouze v tom, že Google odstranilo z misky vajíčko. Stále rychleji rostoucí počet veganů nikdy veřejně proti emoji neprotestoval, ale samotná firma si všimla, že vegani by rádi salát používali, avšak nechtěli v něm vidět žádné vejce.

Příspěvek na Twitteru obsahoval zprávu o tom, že pokud lidé dosud potřebovali jasnější důkaz o tom, že Google dává velký důraz na toleranci, stačí se podívat na pozměněný salát. Jak jsme však zmínili, designérce neděkovali jen spokojení vegani, ale našla se i hromada kritiky. Jeden stihl napsat, že nejdříve celý profil považoval za parodii, ale když si uvědomil, že je skutečný, zamyslel se nad směřováním lidstva.


Domů
Sdílet
Diskuse