Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2018 17:38
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Pornhub přidává titulky pro neslyšící diváky. Portál jim chce poskytnout tu správnou atmosféru, o kterou přicházejí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Více než 1000 videí z různých kategorií bude doplněno o speciální titulky.

Pornhub, jedna z největších a nejnavštěvovanějších stránek pro dospělé, přichází s benevolentním krokem pro zdravotně postižené osoby. Hovoříme konkrétně o neslyšící divácích. Portál se jim totiž rozhodl vyjít vstříc a přidal do svých nejlepších videí titulky pro neslyšící, kteří přicházejí o neméně významnou zvukovou složku. Budou tak moci zažít dokreslující atmosféru a správně se „naladit“.

Společnost představila program, díky kterému přidá titulky do více než 1000 videí. Ty speciálně vybírali pracovníci ze všech kategorií. Nezapomněli ani na ženy, homosexuály či bisexuály. Celý systém spočívá v rozpoznání mluveného textu, ale taktéž i emocí v dané chvíli.

15 % dospělých Američanů má problém se sluchem, což je přibližně 37,5 milionů lidí jen ve Spojených státech. Projekt není ani zdaleka prvním, který má za účel pomáhat znevýhodněným divákům. V roce 2016 video portál pro dospělé vytvořil i komentovaná videa určené pro zrakově postižené uživatele. Kromě toho podporuje i vzdělávací činnost mezi mládeží a seniory, a také každý rok rozdává stipendia ve výši až 25 000 dolarů, které uděluje všem šikovným studentům.

Domů
Sdílet
Diskuse