Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2018 13:20
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Pytláci zabili vzácného nosorožce kvůli centimetr dlouhému rohu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lidé jsou pro peníze ochotni udělat cokoliv.

Nevinná zvířata se po celém světě vraždí každou minutu. Vzácní nosorožci, žirafy či lvi si ani nemohou uvědomit, že hned po narození jim prakticky po celý život hrozí nebezpečí ze strany pytláků, kteří se nezastaví před ničím.

Množství podobných zvířat proto žije v uzavřených parcích, kde se o ně s láskou starají pečovatelé, zatímco mají k dispozici obrovské přirozené životní prostředí. Jedním z takových parků je i Kragga Kamma Game Park v Jihoafrické republice. Žije tam množství nejrůznějších druhů zvířat a mezi nimi i skupina nosorožců. Před pár dny se však skupina zmenšila po útoku pytláků.

Samice nosorožce Bella nedávno oslavovala 20. narozeniny a během svého života se stala matkou čtyř malých potomků. Nejmladším z nich byl Tank, který se krátce po smrti své mámy nedokázal vzpamatovat z náhlé ztráty a snažil se skamarádit s cizí samicí nosorožce.

Nejsmutnější na celé smrti vzácného zvířete je fakt, že Bella jen před týdnem podstoupila operaci, při níž jí veterináři odstranili roh jako bezpečnostní opatření. Právě rohy nejčastěji lákají pytláky, neboť tyto části zvířat mají na černém trhu vysokou hodnotu. Pytláci ale neváhali zvíře zavraždit i přesto, že mu z rohu zůstal přibližně 1 centimetr, a tak na něm nemohli hodně vydělat.

Domů
Sdílet
Diskuse