Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2018 11:04
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Jak lidé hodnotí revitalizaci Náplavky? Jedno z nejkrásnějších míst v Praze čekají omezení, bary vystřídají dělníci a těžké stroje

REFRESHER
Uložit Uložené

Už několik měsíců bojuje hlavní město s rozhodnutím, které zrušilo všechny bary a omezilo zábavu domácích i turistů u Vltavy.

Už před několika měsíci obletěla Prahu šokující informace o tom, že jedno z nejoblíbenějších míst v centru na odpolední i večerní trávení času pro stovky až tisíce lidí čeká rekonstrukce. Obyvatele města překvapilo toto rozhodnutí hned z několika důvodů. Proč se radnice rozhodla pustit do předělávky přesně se začátkem sezóny a proč vlastně dělníci revitalizují místo, které na první pohled nemá žádnou vadu?

Suverénně nejvíce se tento tah týká provozovatelů barů. Ti se celou zimu připravovali na intenzivní letní sezónu a těsně před jejím začátkem se dozvěděli, že mají prostě smůlu a své podniky otevřít nemohou. Výsledkem je výrazné omezení i pro návštěvníky, kteří si tak mohou občerstvení zakoupit pouze na lodích s užším výběrem. Smíchovská strana Náplavky pro ty, kteří preferují více ticha při posezení u Vltavy, je dokonce uzavřena úplně.

Nás samozřejmě zajímalo, jak na tyto výrazné změny zareagují obyvatelé Prahy, a tak jsme se s naší moderátorkou Kateř vydali přímo na Rašínovo nábřeží, abychom se jich zeptali na pár otázek. Co se jim na Náplavce nejvíce líbí a co jim naopak vadí? Dozvíš se ve videu níže.

Domů
Sdílet
Diskuse