Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. července 2018 17:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zakladatel Fortnite už je miliardář. Herní fenomén by měl dosáhnout tržeb přes 2 miliardy dolarů

TECH
Uložit Uložené

Studio Epic Games se díky úspěchu Fortnite usmívá od ucha k uchu.

Teprve nedávno oslavovalo Fortnite své první výročí a největší herní studia v byznysu jen závistivě sledovala, jak velkého úspěchu za tu dobu hra dosáhla. Fortnite bylo poprvé vydáno jako placená hra za 40 dolarů, ale tvůrci zanedlouho proměnili hru na koncept battle royale a dali ji k dispozici zdarma, přičemž profitují zejména z nákupů přímo ve hře.

Za uplynulý rok si hru zahrálo více než 125 milionů hráčů a noví uživatelé přibývají i dnes, což je v herním průmyslu obrovský úspěch. Díky úspěchu se raduje i zakladatel studia Epic Games Tim Sweeney. Bloomberg informoval o tom, že Sweeney se díky fenomenálnímu úspěchu Fortnite stal miliardářem, což z něj dělá teprve druhého miliardáře v herním průmyslu. Prvním se už dříve stal Gabe Newell ze společnosti Valve.


Úspěch Fortnite zvedl hodnotu studia Epic Games na 5 až 8 miliard dolarů. Sweeney je i dnes většinovým vlastníkem společnosti, kterou před dlouhými lety sám zakládal, a tak se z něj stal miliardář. Analytici dokonce odhadují, že Fortnite by mělo do konce roku 2018 vydělat přes 2 miliardy dolarů. Od zveřejnění v září minulého roku až do začátku června 2018 vydělala hra již 1,2 miliardy.

Studio však při obrovském přílivu peněz nezapomíná ani na své hráče, protože v období od 2018 do 2019 plánuje rozdat přes 100 milionů dolarů v rámci turnajů. Sweeney očividně ví, co na dnešního hráče platí, a uvidíme, jestli Fortnite dokáže podobné tempo udržovat i nadále.


Domů
Sdílet
Diskuse