Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2018 13:59
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

FIFA 19 bude kromě Sparty obsahovat i další české týmy! Brzy se možná vrátí celá liga

TECH ČESKO
Uložit Uložené

Nové pokračování série FIFA udělá českým hráčům radost. Ve hře se má totiž objevit několik tuzemských týmů.

Zdá se, že letošní ročník virtuálního fotbalu od společnosti EA bude poměrně nadupaný. Kromě oficiální licence Ligy mistrů, kterou série po dlouhých letech získala, bude hra obsahovat také práva na Evropskou ligu a ve hře se tím pádem objeví i hned několik český týmů.

Možná až pět celků

Podle informací serveru Seznam Zprávy tak do nacházejícího pokračování nově přibude kromě Sparty Praha, která se objevila už v minulém díle, také rival Slavia Praha a Viktoria Plzeň. To je minimálně pro tuzemské hráče další zajímavé lákadlo a důvod navíc, proč by se o FIFU 19 měli zajímat. 

Otazník zatím visí nad týmem Jablonce, který se v základní skupině Evropské ligy na podzim také objeví, a v zápase o postup do prestižní soutěže se se španělskou Sevillou rovněž střetne Sigma Olomouc. Pokud tedy vše dobře vyjde, nakonec se v nové FIFĚ můžeme potenciálně dočkat až pěti zástupců české ligy.

Návrat celé ligy?

Pokud jde o celou domácí soutěž jako takovou, tak ta se v sérii od EA naposledy předvedla v ročníku 2012. Nyní ale roste šance, že by se v některém z dalších dílů (možná už v tom příštím) mohla vrátit.

„Výroba jednotlivé ligy do hry něco stojí. Už to není tak, že by nám společnost EA Sports za licenci platila. Věřím, že bychom se mohli v příštích letech domluvit. Být ve FIFA je pro nás z marketingového hlediska velmi zajímavé, protože cílíme na mladé fanoušky,“ uvedl pro Seznam Zprávy Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace. 

Kromě toho FIFA 19 přinese také pokračování příběhu mladého Alexe Huntera, celou řadu různých vylepšení a jak tvůrci každoročně slibují, nový ročník bude zase o něco realističtější než minulé díly. Kupujete FIFU 19 i vy? Dejte nám vědět níže v komentářích. 

Domů
Sdílet
Diskuse