Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2018 11:40
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Řecký Assassin’s Creed, Cyberpunk či návrat Danteho v DmC 5. Sledujte nejnovější záběry z očekávaných her

TECH GAMESCOM
Uložit Uložené

Gamescom nabídl mnoho skvělých oznámení, videí a představení nových her.

Gamescom 2018 je, zdá se, definitivně za námi. Poslední dva tři dny k nám proudily všelijaká oznámení, novinky či videa z herního světa, až se jich nahromadilo tolik, že potřebovali větší článek.

Samostatně jsme vás informovali o Metro Exodus a novém hororu od Supermassive Games (Until Dawn) s názvem The Dark Pictures: Man of Medan. Jde o první z několika připravovaných hororů, takže se máme na co těšit. Už jen doufat, že se jednou dočkáme i sequelu k Until Dawn.

Dnes se však zaměříme na jiné hry. Začneme hned zhurta, a to nejnovějším přírůstkem do série Assassin Creed. V Odyssey se, jak už jistě víte, podíváme do Řecka v dobách největších filozofů a bojů.

A protože nám Ubisoft slíbil, že příští rok si dá série pauzu, hráči by se na ten příchozí díl měli naladit.

Některým fanouškům vadí, že se série postupně ubírá více sci-fi/fantasy než historickým stylem, přičemž se pravděpodobně dočkáme plnohodnotného RPG titulu. Zbývá doufat, že reskin Origins nezklame a hráče uspokojí. Dozvíme se to už 5. října, kdy titul vychází na PlayStation 4, Xbox One a PC.

PS: Ve hře se nachází údajně až 30 hodin cutscén. Pravděpodobně jsou však do toho zahrnuty i rozhovory.


Biomutant – 2019 (PC, Xbox One, PS4)

Originálně vypadající open world hra bude zřejmě příjemným osvěžením v nabité sezóně, někdy bohužel i bezduchých, akčních casual titulů s RPG prvky. Hned na začátku si vytvoříte svého vlastního mutanta, zvolíte charakterové rysy a fyzické predispozice a můžete vyrazit na velké dobrodružství.

Gameplay odhaluje hlavně souboje. Combat připomíná klasické sci-fi mlátičky, přičemž běhání po čtyřech už nyní vypadá nesmírně zábavně. Snad se nám hra odhalí ještě více v komentovaném videu od vývojářů a cíleným představením jednotlivých hratelnostných aspektů.

Stále nevíme, na jaké úrovni bude příběhová část, ale doufáme, že nebude jen na okresu. Potenciál je zde velký, snad nás tedy Biomutant nezklame.


Devil May Cry 5 – 8. března 2019 (PC, Xbox One, PS4)

Akční mlátička s příšerami, Nerem, Dantem a neznámou 3. hratelnou postavou v 60 FPS už za půl roku. Capcom nás zatím seznamuje hlavně s Nerem a jeho akrobatickými pohyby. Po tomto videu nám je již jasné, že to bude zábavné. A zároveň si fanoušci série určitě řeknou, že jde o úctyhodného nástupce hlavní série.

Nezapomínáme ani na nejmenší current gen konzoli na trhu. Switch představil množství indie titulů, přičemž některé vyjdou již brzy. Takový Bad North je k dispozici již nyní a pokud máte rádi podobné „malé“ hry, určitě se vám něco zalíbí.

K tomu si připočtěte mecha-exkluzivitu vyvíjenou speciálně pro Switch.

Sekiro: Shadows Die Twice – 22. března 2019 (PC, Xbox One, PS4)

V březnu bude rušno. Kromě DmC 5 totiž vychází i nová akční rubačka Sekiro: Shadows Die Twice. Miyazaki zvolil trochu jinou cestu než u Dark Souls a Bloodborne a výsledek je lákavý. Hák, kterým zkrátíte vzdálenost mezi nepřáteli, ale i budovami, jednorázové oživení po zabití nepřítelem, ninja vybavení a technologické gadgety...

Sekiro vypadá stále jako klasická akční hra od From Software, ale osvěžení v podobě zcela nových hratelnostních mechanik prospěje každému hráči a fanouškovi jejich tvorby.

Hra se vám nejlépe představí sama, takže šup šup, sledujte první pořádné gameplay video.

Pro „Soulsborne“ fanoušky tu máme ještě jeden bonus. Představujeme vám indie projekt Tunic, kde se z pohledu shora budete probíjet otravnými nepřáteli, kterých se skutečně jen tak lehce nezbavíte.


Cyberpunk 2077 - ???

Kromě nešťastného tweetu se naštěstí Poláci prezentovali i něčím pozitivním. V podstatě jsme díky 4 novým screenům konečně nahlédli na first person pohled akčního open world sci-fi.

A musíme poznamenat, že hra vypadá úžasně. Je pravda, že jsme čekali Witchera v cyberpunkovém prostředí a po oznámení FPS a prvním videu jsme byli mírně zklamáni, ale pomalu se nám znovu vrací naděje.

Kromě obrázků tu máme i sdělení ohledně mobilních her. CD Projekt Red bude spolupracovat se společností Spokko, která pro ně vytvoří mobilní hry podle jejich značek (Witcher, Cyberpunk).

Řecký Assassin’s Creed, Cyberpunk či návrat Danteho v DmC 5. Sledujte nejnovější záběry z očekávaných her
Zdroj: CDPR
Řecký Assassin’s Creed, Cyberpunk či návrat Danteho v DmC 5. Sledujte nejnovější záběry z očekávaných her
Zdroj: CDPR
Řecký Assassin’s Creed, Cyberpunk či návrat Danteho v DmC 5. Sledujte nejnovější záběry z očekávaných her
Zdroj: CDPR
Řecký Assassin’s Creed, Cyberpunk či návrat Danteho v DmC 5. Sledujte nejnovější záběry z očekávaných her
Zdroj: CDPR

Battlefield 5 – 19. října (PC, Xbox One, PS4)

Přesně takto měli šikulové z DICE prezentovat druhou světovou už od začátku. Bohužel, hráči jsou mírně zklamáni a nevědí, co přesně mají čekat. K tomuto videu navíc mnoho z nich nedostane.

Vy však ano, a proto se můžete rozhodnout, zda tomu dáte šanci. Koneckonců, už za dva týdny se dočkáme Open Bety. Stát vás nebude nic, takže vám radím vyzkoušet ji. Podle mě půjde o další hratelnostně vynikající Battlefield a minulý díl dostane více než důstojného zástupce. My se už nemůžeme dočkat.


Epizodické psycho od tvůrců Life is Strange. Jaké hry vám to připomíná?

Vývojáři z Dontnod konečně odprezentovali gameplay pro očekávané pokračování Life is Strange. Seznámíme se s novým prostředím, postavami a herními mechanismy. Zatím si vůbec nejsme jistí, zda se do příběhu dostanou další nadpřirozené aspekty, v každém případě by nemělo jít o průměrný titul.

První z 5 epizod dorazí na PC, PS4 a Xbox One 27. září.

Po Overcooked 2 si můžete s kamarády zahrát v pokračování Guacamalee, šílené „mexické“ metroidvanii s local co-opem až pro 4 hráče. Vyšla totiž už dnes.

Darksiders 3 – 27. listopadu 2018 (PC, Xbox One, PS4)

Po 6 letech série Darksiders pokračuje. Osobně to vidím tak, že v případě komerčního úspěchu dorazí i 4. díl a nakonec možná závěrečný pátý. To mi je však tak trochu jedno, protože mě bavila jen dvojka a combat systém s bičem v trojce mi osobně příliš nešmakuje.

Své fanoušky si však Darksiders jistě najde. A po videu níže i možná mezi vámi.

A Plague Tale: Innocence – 2019 (PC, Xbox One, PS4)

Originálně působící titul nás zavede do zamořených oblastí dob minulých, kdy se sourozenci pokusí přežít jak proti nástrahám chorob, tak proti lidem, kteří je mají v hledáčku. Čeká vás pomalejší postup, stealth, hádanky a podobně.

Pokud jste si užili Surge stejně jako já, z krátkého gameplay traileru budete nadšeni. Vypadá to skutečně jako plnohodnotné pokračování, které povznese kvalitní aspekty prvního dílu ještě výše. Samozřejmě, dočkáme se i novinek, hlavně co se prostředí týče. Vydání se zřejmě dočkáme v létě 2019.

Na Gamescomu bylo pochopitelně přítomno mnohem více her, no a vy víte o těch nejhlavnějších. Opomněli jsme akorát Resident Evil 2. Ten později dostane samostatný článek.

Domů
Sdílet
Diskuse