Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2018 16:00
Čas čtení 3:49
Daniel Mikolášik

Čeho se nejvíce bojí Kanye West, Kendall Jenner či David Beckham? Poznej podivné fobie světových celebrit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Strach ze žvýkaček, telefonování či sezení na záchodě. Některé fobie známých osobností znějí opravdu absurdně.

Každý z nás má z něčeho strach. Zejména, pokud jde o klasiku jako strach z výšek, pavouků či uzavřených prostor nebo z různých objektů, děsivých lidí, strašidelných míst. Avšak na světě existuje i mnoho lidí, kteří trpí chorobným strachem označovaným jako fobie.

Tento v současnosti již poměrně známý termín představuje nenormální a neadekvátní reakci, doprovázenou chronickým strachem ze zcela běžných předmětů, situací či míst. Nejde jen o obyčejný strach, ale dokonce až o abnormální úzkost.

Před pár měsíci jsme přinesli rozsáhlý článek o nejbizarnějších fobiích, které vědci přijali mezi skutečné nemoci. Dnes se podíváme na to, čeho se nejvíce bojí světoznámé pěvecké, hudební, módní či herecké hvězdy. Některé z jejich fobií se dokonce objevily i v našem seznamu těch nejpodivnějších z celého světa.

Panický strach ze záchodů, telefonování, velkých zrcadel či ze žvýkaček. Toto je jen malý výběr z obyčejných předmětů nebo situací, z nichž mají hrůzu známé tváře světového showbyznysu. Nebudeme tě už déle zdržovat, a tak ti představujeme nejabsurdnější achillovy paty oblíbených celebrit.

Kendall Jenner

Starší Jennerka a světová modelka Kendall trpí poměrně známou, ale za to velmi nevšední fobií s názvem tripofobie, což je strach z malých otvorů. Zejména pokud jde o díry, které jsou malé a blízko sebe. To znamená, že u ní doma bys hledal předměty jako houba či sýr ementál opravdu těžko.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kendall (@kendalljenner),

Megan Fox

Pamatuješ si na ten nepříjemný zvuk a odporný pocit, když někdo ve třídě přejel nehtem po tabuli? Něco podobného zažívá černovlasá kráska Megan Fox vždy, když přijde do kontaktu s obyčejným kancelářským papírem.

Na rozdíl od ostatních herců si proto scénáře k filmům vždy čte zásadně v elektronické formě. Pokud se náhodou vyskytne situace, při níž je nucena manipulovat se suchým papírem, vždy má u sebe sklenici s vodou, aby si během listování mohla navlhčit prsty.  

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Megan Fox (@meganfox),

Rihanna

Kdybys náhodou chtěl někdy pozvat barbadoskou princeznu na večeři a nevěděl by sis rady s výběrem jídla, dáme ti vzácný tip. Vyvaruj se rybám. Málokdo o tom ví, ale Riri trpí ichtyofobií, a tedy panickým strachem z mořských tvorů a převážně z ryb.

Jednou v moři ji dokonce museli zachraňovat poté, co téměř zkolabovala a začala se topit, když u svých nohou viděla plavat malé šupinaté stvoření. Paradoxem je fakt, že se bojí podmořského světa i přesto, že vyrůstala na ostrově v Karibském moři.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa badgalriri (@badgalriri),

David Beckham

I jeden z nejznámějších britských fotbalistů a také plnohodnotný model má svou slabinu. Trpí totiž chorobným strachem z hejn ptáků. Na první pohled to může znít humorně, ale kdysi míval Becks kvůli své fobii i permanentní noční můry, dokonce navštěvoval i psychologické a terapeutické centrum.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa David Beckham (@davidbeckham),

Madonna

Někdejší královna popu na první pohled působí jako velmi silná a nebojácná žena, ale i ona je stále jen člověk. Jejím největším nepřítelem je bouře doprovázena blesky a hromy. Tento chronický strach se nazývá keraunofobie a často jí trpí zejména zvířata. Údajně vždy během silného deště nevychází z domu a intenzivně se modlí.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Madonna (@madonna),

Rita Ora

Populární britská zpěvačka trpí opravdu otravnou chorobou, která ji doprovází každý den. Od narození má strach vykonávat potřebu na toaletě. Bojí se totiž, že během sezení na záchodě z něj něco vyleze. Je to pro ni velmi stresující, a proto se na WC zdržuje co nejkratší dobu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa RITA ORA (@ritaora),

Kanye West

Jednou bizarní fobií trpí dokonce i sám velký Kanye. Prozradil to o něm Justin Bieber, který poznamenal, že raperova achillova pata jsou telefony. Ne, že by se Ye bál svého iPhonu, ale spíše jeho strach spočívá v samotném telefonování. Údajně povětšinou raději volí komunikaci přes e-mail či klasický chat, než by se měl s někým domlouvat přes mobil.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa TeamKanyeDaily (@teamkanyedaily),

Pamela Anderson

Další absurdní fobie postihla i někdejší Play Boy modelku či hvězdu Baywatche Pamelu Anderson. Ta se i přes svůj půvabný vzhled odjakživa bála a dosud se i bojí zrcadel, zejména když mají velké rozměry. Vyhýbá se jim dokonce i tehdy, když ji v maskérně líčí stylisté. Údajně se nerada dívá na svůj odraz a také vypíná televizi, když se v ní vidí.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pamela Anderson Spain (@pamelandersonspain),

Orlando Bloom

Když britský herec ještě jako začínající herecká hvězda točil film Království nebeské, napadlo ho stádo rozzuřených prasat. Orlando musel se strachem v očích před prasaty utíkat z placu a ukrýt se do svého karavanu, odkud odmítal vyjít. Od té doby z nich má panický strach, ale slaninu si velmi rád dopřeje.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Orlando Bloom (@orlandobloom),

Britney Spears

Někdejší popová princezna a kdysi velmi kontroverzní osůbka Britney se také jako Orlando bojí jednoho specifického druhu zvířat. Na rozdíl od něj však zpěvačka trpí herpetofobií, což znamená, že se bojí téměř všech plazů a převážně ještěrek.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Britney Spears (@britneyspears),

Channing Tatum

Atraktivní americký herec vypadá na první pohled jako silný a nebojácný chlap, který vzbuzuje velký respekt, ale i on má svou achilovku. Málokdo ví, že tohoto siláka bys dokázal přemoci obyčejnou porcelánovou panenkou. Channing z ní má totiž panický strach, což využila i Ellen ve své show.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa chaning tatum (@channingtatum_fanss),

Scarlett Johansson

Hollywoodská kráska je další v pořadí, která se chorobně bojí jistého druhu živočichů. Avšak v tomto případě je strach zcela opodstatněný, protože jde o nechutné šváby. Údajně se tento druh fobie u ní ještě více zakořenil poté, co se jedno ráno v New Yorku probudila s hmyzem na tváři.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Entertainment Street (@entertainmentstreet),

Johnny Depp

Jeden z nejznámějších hollywoodských herců má pravděpodobně trauma ještě z dětství, protože i přes poměrně vysoký věk má stále panický strach z klaunů. Podle něj se pod jejich nabarvenou tváří skrývá tajemné zlo, a když se zasmějí, z Johnnyho se stává úplný paranoik.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Johnny Depp (@johnnydeppofficial),

Oprah Winfrey

Poměrně bizarní fobií trpí i americká herečka a moderátorka Oprah Winfrey. Ta má totiž neskutečný strach ze žvýkaček a zejména z toho, když je někdo v její přítomnosti žvýká. Když byla ještě dítě, rodiče jí říkali, že se jí jednou zadusí. Od té doby ji neměla v ústech ani jednou a vždy když někoho vidí, jak ji žvýká, přemýšlí nad tím, jak se dusí.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Oprah (@oprah),

Domů
Sdílet
Diskuse