Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2018 17:59
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Restaurace nabízela burgery s příchutí lidského masa. Kuchař se inspiroval lidmi, kteří ho doopravdy jedli

GASTRO
Uložit Uložené

Jak chutná maso z člověka? To mohli zjistit návštěvníci, kteří se zúčastnili propagační akce The Walking Dead.

Burger s příchutí lidského masa zdarma. Dáš si, nebo ne? Tuto otázku dostali návštěvníci jedné restaurace na náměstí Narinkkatori v Helsinkách.

Zvláštní burgery tu podával londýnský šéfkuchař Tom Wolfe v rámci propagační akce na devátou sezónu oblíbeného seriálu The Walking Dead (Živí mrtví), jejíž premiéra proběhla tuto neděli.

Ilustrační obrázek

Restaurace nabízela burgery s příchutí lidského masa. Kuchař se inspiroval lidmi, kteří ho doopravdy jedli
Zdroj: Rhonda Oglesby/Flickr

Wolfe se inspiroval lidmi, kteří lidské maso doopravdy ochutnali. Popsal, že studoval zápisky amerického cestovatele a novináře Williama Seabrooka. Ten cestoval v roce 1920 do západní Afriky a zde narazil na kmen kanibalů, kteří se lidským masem živili. Nějakou dobu s nimi pobyl. Všechno tohle popsal v knize Zvyky džungle z roku 1931. 

Seabrook jeho chuť přirovnal k telecímu masu, jiní, kteří měli možnost ho ochutnat, zase k tuňákovi či kuřecímu. Jaké maso při přípravě tohoto netradičního pokrmu Wolfe doopravdy používal, odmítl novinářům sdělit. Ochutnali byste něco podobného?

Domů
Sdílet
Diskuse