Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2018 13:54
Čas čtení 0:00
Sona O.

Titanic znovu vypluje v roce 2022. Dokonalá replika bude mít stejnou trasu jako původní loď

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Loď vykoná stejnou trasu jako její předchůdkyně.

Přesně 110 let od vyplutí Titanicu z anglického přístavu v Southamptonu, zahájí svou plavbu loď s odvážným názvem Titanic II. Společnost The Blue Star Line, která ji sestrojí, slibuje, že tentokrát bude plavba bezpečnější.

Moderní zaoceánský parník by měl mít dostatek nouzových člunů i vest a bude zajištěn i  opatřeními, která v roce 1912 neznali. Její trasa bude přesně stejná, osud, doufejme, jiný.

Titanic znovu vypluje v roce 2022. Dokonalá replika bude mít stejnou trasu jako původní loď
Zdroj: Wikimedia Roderick Eime

Poprvé firma oznámila konstrukci Titanicu II už v roce 2012, ale kvůli finančním problémům ji musela odložit. Díky nové finanční injekci mohla The Blue Star Line začít s budováním znovu.

První plavbu absolvuje z Dubaje do anglického Southamptonu a odtud poputuje po tradiční historické cestě až za oceán do New Yorku. Do konce roku by pak měla začít obsluhovat plavby kolem světa.

Náklady na stavbu Titanicu II se pohybují kolem 500 milionů dolarů. Ubytovat bude moci 2400 pasažérů a 900 členů posádky. Titanic II bude navíc vypadat jako ten původní, včetně rozmístění kabin.

Domů
Sdílet
Diskuse