Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2018 11:02
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Mladík jel ze Zlína do Kyjeva, místo toho přijel do Kyjova. Moravští strážníci podobnou situaci nikdy nezažili

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Stane se.

Pozor na písmenka v názvu města, do kterého jedeš. Mohlo by se totiž stát, že přijedeš na úplně jiné místo. Přesně tohle se stalo tuto sobotu mladíkovi, který opouštěl Zlín a chtěl se dostat do svého rodného Kyjeva – tedy hlavního města Ukrajiny. Na nádraží se však něco stalo.

„Zjistili jsme, že se muž pokoušel dostat ze Zlína domů na Ukrajinu, přesněji do Kyjeva. Bohužel si při koupi lístku ve Zlíně neporozuměli a byl poslán do Kyjova,“ řekl pro server Denik.cz ve středu ředitel kyjovské městské policie Lubomír Plachý.

Mladík jel ze Zlína do Kyjeva, místo toho přijel do Kyjova. Moravští strážníci podobnou situaci nikdy nezažili
Zdroj: Wikimedia Commons/Aktron

Cizinec po příjezdu do neznámého moravského města nepochopil, co se děje. Všudypřítomné pole, traktory i malé domy nebo vesnický klid nenasvědčovaly tomu, že by se dostal do téměř třímilionového města. Tento Kyjev vypadal dost odlišně. Šlo totiž o Kyjov, 11tisícové město na Moravě.

Výpravčí, který spatřil podnapilého muže, jenž hlásal, že neví, kde se nachází, a chtěl by domů, zavolal strážníky. Ti pak muže zkontrolovali a zjistili, že není opilý. Poté jej nasměrovali domů. 

Domů
Sdílet
Diskuse