Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2019 11:37
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

V Praze našli zatoulaného papouška. Brzy se ukázalo, že jde o holuba nabarveného namodro

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Takovému zásahu se divila i městská policie, která je zvyklá na leccos. Tento obrázek však bohužel není nic neobvyklého.

Před koncem nového roku se městští strážnici setkali s něčím neobvyklým. Svědci našli v ulici Na Florenci před restaurací s rychlým občerstvením modře zbarveného ptáka, tak zavolali hlídku. Když na místo přijela, zjistila, že nejde o papouška, jak se původně nálezci domnívali, ale o holuba nabarveného namodro

„Z papouška se vyklubal holub nabarvený namodro. Skončil v útulku pražských strážníků v Dolních Měcholupech. Že by první silvestrovský ‚vtip‘?“ okomentovala situaci mluvčí strážníků pražských strážníků Irena Seifertová.

O vtip bohužel nejde. Jak dokazují komentáře k tomuto příspěvku, nabarvená zvířata jsou velmi častou praxí na některých turisticky exponovaných místech v Praze, např. na Karlově mostě, Můstku nebo na Staroměstském náměstí, kde je nabízí lidé k nafocení za poplatek.

„Dají vám je na rameno a pak donutí zaplatit. Ochranka je vyhazuje, co to jde, ale co mají dělat, když chodí jeden člověk 12 hodin a oni se hned vrátí? Zavolají měšťáky, ti je vyženou a do hodiny tam jsou jiní se stejnými zvířaty,“ popisuje uživatel Rene U. Sám již viděl i růžově zbarvené, což potvrzují také další svědci.

A problém se netýká jen holubů, ale i hadů nebo králíků. „Tohle dělají kluci, co v centru turistům nabízejí focení se zvířaty. Barva ptákovi nijak neškodí, nevadí jim. Ale to využíváni ptáků k výdělku v centru Prahy je nechutné a ti lidé s těmi zvířaty zacházejí velmi špatně,“ píše Eva K.

Domů
Sdílet
Diskuse