Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2019 0:42
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Tesla zničila autonomního robota u silnice. Lidé žertují, že začíná robotická občanská válka

TECH
Uložit Uložené

Ve skutečnosti zřejmě šlo jen o promyšlený virální trik.

Na technologické straně internetu momentálně rezonuje video zachycující robotickou vraždu. Zaznamenala ho ruská firma Promobot, která vyrábí speciálního robota určeného na pozici promotéra, jak již vyplývá ze samotného názvu.

Společnost se chlubí tím, že robot dokáže pomáhat současným zákazníkům tvého podnikání a umí přilákat i nové, protože své okolí vždy okouzlí inovativností. Robot dokáže s lidmi komunikovat, pamatuje si konverzace a rád ti ukáže materiály, které od něj budeš vyžadovat, a tak se prý hodí na místa jako muzea, kina či konference.

Rusové však očividně potřebovali pro svůj výrobek větší zájem ze strany podnikatelů, a tak zinscenovali první robotickou vraždu. Na momentálně probíhající technologické konferenci CES umístili Promobota na kraj cesty, s největší pravděpodobností k němu připevnili provázek či lano a pak už jen čekali, kdy kolem pojede Tesla.

Když Tesla projela, na videu uvidíš, jako by ho vozidlo mírně nabralo a robot padá na zem. Ruská firma tvrdí, že v Tesle byl zapnutý autopilot, a tak se umělá inteligence vzbouřila proti robotické konkurenci a odstranila ji, ale jak dokazuje video, zřejmě jí trošku pomohli lidé ukrytí za keři.

Ať už situace proběhla jakkoli, společnost Promobot dosáhla, čeho chtěla, protože o robotické vraždě se v současnosti píše na velkých technologických webech a možná si díky vtipnému videu najde robotický promotér nové zájemce o koupi.

Domů
Sdílet
Diskuse