Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2019 13:50
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola potvrdil, že na UFC v Praze bojovat určitě nebude

SPORT UFC
Uložit Uložené

Už je to oficiální. Karlos Vémola řekl, že na pražském UFC ho zápasit neuvidíme.

To, co jsme v posledních týdnech jevilo jako čím dál méně pravděpodobné, se nakonec bohužel potvrdilo. I přestože na možné představení českého MMA šampiona Karlose Vémoly na UFC v pražské O2 areně stále existovala malá naděje, nyní už je jisté, že se tak nestane. Samotný bijec přiznal v rozhovoru pro server Sport7.sk

„Na turnaji UFC v Praze určitě nebudu. I kdyby by mi to nabídli, tak bych to nepřijal, protože je to už za měsíc a na něco takového se musím připravit. Do 84 bych už stejně nezhubl.“

„UFC nebere žádné bojovníky z Čech a Slovenska, což je škoda. Lístky totiž prakticky prodali během pár dní, takže to nepotřebují. Nedochází jim ale, že je to díky tomu, jaká se tu pro bojové sporty udělala půda. Československo je na MMA připravené, ale kdyby přišli před 3–4 lety, tak by halu tak rychle nevyprodali,“ uvedl hvězdný zápasník domácí organizace XFN.

Doporučeno
Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři 31. března 2024 14:00

Náplastí na zklamání pro tuzemské fanoušky tak může být alespoň skutečnost, že na akci se v oktagonu představí česká zápasnice Lucie Pudilová, která aktuálně jako naše jediná krajanka má s UFC smlouvu. Jak již víme, její soupeřkou se stane vysoce kvalitní Liz Carmouche, která se v minulosti utkala například i s Rondou Rousey. Před Pudilovou tedy stojí obrovská výzva a bude potřebovat co nejvíce podpory.

Na závěr ještě dodáme, že nabídku na zápas v Praze od UFC dostala česká hvězda Jiří „Denisa“ Procházka, který ji však odmítl, a to i přesto, že by jej organizace Rizin, pod kterou je upsán, na tento zápas uvolnila. Problém byl v tom, že UFC nechtělo Procházku pouze na tento jeden zápas, ale hned na několik dalších fightů.

V takovém případě by ale musel Procházka porušit veškeré dohody s Rizinem, což samotný bojovník společně se svým týmem považuje za nefér, tudíž nabídku od UFC odmítl.

Domů
Sdílet
Diskuse