Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2024 13:40
Čas čtení 0:31
Ilona Hobzová

Začíná Eurovize 2024, Česko bude reprezentovat zpěvačka Aiko

Začíná Eurovize 2024, Česko bude reprezentovat zpěvačka Aiko
Zdroj: se souhlasem Aiko
HUDBA ČESKÁ HUDBA EUROVIZE HUDBA
Uložit Uložené

Aiko vyhrála národní kolo s písní Pedestal.

V úterý 7. května začíná první semifinále 68. ročníku hudební soutěže Eurovision Song Contest. Česko ve Švédsku reprezentuje zpěvačka Aiko, s písní Pedestal vystoupí v druhém semifinále ve čtvrtek.

Doporučeno
Zpěvačka Aiko: Moje hudba bývala melancholická, ale dnes už mám větší radost ze života. Myslím, že jsem dospěla (Rozhovor) Zpěvačka Aiko: Moje hudba bývala melancholická, ale dnes už mám větší radost ze života. Myslím, že jsem dospěla (Rozhovor) 11. října 2021 7:00

Finále je na programu v sobotu 11. května. Všechny části soutěže můžeš sledovat živě na České televizi. Přihlášeno je sedmatřicet zástupců zemí Evropské vysílací unie.

Švédské Malmö se stalo hostitelským městem poté, co v loňském ročníku zvítězila švédská zpěvačka Loreen se svojí písničkou Tattoo. Město očekává, že na největší světovou hudební soutěž dorazí až stovky tisíc lidí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eurovision Song Contest (@eurovision)

Už jsme tě informovali, že největší kontroverze v rámci letošního ročníku vyvolává účast izraelské zpěvačky Eden Golan. Kvůli jejímu vystoupení jsou před místem konání plánovány demonstrace. Švédská policie počítá také s nepokoji, kybernetickými útoky a narušením vysílání.

Domů
Sdílet
Diskuse