Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2019 15:13
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Dvouletý chlapec pád do 100metrové jámy nepřežil. Záchranáři se k němu dostali po dvou týdnech

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Španělsko během posledních dvou týdnů se zatajeným dechem sledovalo, co bude s malým chlapcem, který spadl do hluboké a úzké jámy.

13. ledna 2019 svět obletěla zpráva o nešťastné události ve Španělsku. Teprve dvouletý chlapec Julen Roselló spadl do úzké a extrémně hluboké jámy, která byla ve skutečnosti zkušebním vrtem dělníků hledajících vodu nedaleko příbytku rodiny blízko města Malaga. Šachta v horské oblasti jižního Španělska měla v průměru pouze přibližně 30 centimetrů, ale hloubka přesahovala sto metrů.

Okamžitě se vynořilo mnoho spekulací o tom, co se vlastně dělo a jak k pádu došlo. Otázkou také zůstává, proč nebyl otvor správně zakrytý a kdo je vlastně na vině.

Záchranáři nejprve museli vyvrtat paralelní díru a následně odhadnout, kde přibližně by mohl malý Julen být. Na základě dnešních informací již víme, že po necelých dvou týdnech se speciálním záchranářským jednotkám podařilo nalézt tělo malého dítěte bez známek života.

Tragickou zprávu na Twitteru potvrdil i představitel regionální vlády a další informace už budou předmětem podrobnějšího vyšetřování.

Domů
Sdílet
Diskuse