Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. února 2019 10:14
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

R. Kelly byl konečně zatčen. Obvinili ho v 10 případech násilného sexuálního obtěžování, hrozí mu 70 let za mřížemi

HUDBA
Uložit Uložené

Žen, které legendární R&B zpěvák obtěžoval, týral a věznil ve svých domech, však bylo ve skutečnosti násobně více.

R. Kelly byl již od minulého tisíciletí považován za jednoho z nejtalentovanějších R&B zpěváků historie. Dlouhodobě však veřejnost věděla i o jeho odvrácené stránce násilníka, k čemuž však nikdy neexistovalo dostatek důkazů na odsouzení. Ještě v lednu známá americká televize odvysílala šestidílnou dokumentární sérii o R. Kellym, která mapovala hodně jeho přešlapů týkajících se sexuálního obtěžování, včetně nezletilých dívek.

Výpovědi dotčených žen značně přidaly na důvěryhodnosti R. Kellyho trestných činů a postupně se začaly přidávat i další. Vyzývala je samotná policie, která v posledních měsících sbírala důkazy, aby mohla známého zpěváka obvinit.

Vše důležité týkající se jeho kariéry jsme shrnuli v rozsáhlém článku, kde se dozvíš, kdo vlastně R. Kelly je, co je dokumentární série Surviving R. Kelly a proč vznikla a samozřejmě i to, jaké hrozné, úchylné a až přímo bláznivé skutky napáchal.

Doporučeno
Zkrachovalý R. Kelly: Jak se z R&B legendy stal pedofilní násilník, který týral a obtěžoval nezletilé dívky Zkrachovalý R. Kelly: Jak se z R&B legendy stal pedofilní násilník, který týral a obtěžoval nezletilé dívky 27. ledna 2019 7:47

Dnes se konečně od mluvčího policie v Chicagu dozvídáme oficiální informaci o tom, že 52letý držitel Grammy byl zadržen a následně uvězněn. Je obviněn v 10 případech násilného zneužívání žen, přičemž za každý dokázaný případ by mohl dostat sedm let za mřížemi. A jelikož se podle angloamerického právního systému tresty sčítají, dohromady by to mohlo být až 70 let. V jeho případě tedy doživotí.

Jednání je naplánováno na 8. března, kdy by se měl R. Kelly dozvědět svůj trest. Něco podobného se již v menším formátu událo před lety, tehdy se však dokázali právní zástupci bránit tak dlouho, že byl trest promlčen.

Na závěr se ještě díky portálu TMZ můžeš podívat i na zhruba 30sekundový záznam ze zatýkání. Utrápený výraz obviněného je pro mnohé zadostiučiněním, neboť v současnosti neexistuje vysvětlení jeho činů. TMZ ještě dodává, že obžaloba píše o zneužívání 13 až 17letých dívek a obvinění jsou založena na grafických podkladech. R. Kelly si totiž soulož často nahrával.

Domů
Sdílet
Diskuse