Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2019 11:08
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Yelawolf kopíruje Eminema, dissuje G-Eazyho i MGK. Post Malone se mu vysmál

HUDBA
Uložit Uložené

Rapový veterán ze Shady Records letos vydává nové album, a tak dostal inovativní nápad, jak ho promovat.

Příručka pro úspěšného rapera říká, že pokud se kolem tebe nic delší dobu neděje, jediná efektivní možnost kromě nahrání extrémního hitu je vyvolání konfliktu. Netřeba zapomínat, že objektem dissu musí být vždy úspěšný a ideálně právě trendový kolega, se kterým má iniciátor sporu alespoň něco společného. V opačném případě je beef jen ztráta času a energie.

Podobným způsobem na to teď jde Yelawolf. Jeho tvorbu sice máme rádi a má na kontě i řadu nepopiratelných bangerů, nyní se však uchýlil ke kroku, který možná překvapí i jeho skalní fanoušky.

Ještě před pár dny spatřila světlo světa freestyle skladba Bloody Sunday, v níž Yelawolf ukazuje své schopnosti do útočného textu věnovaného Post Maloneovi, G-Eazymu a Machine Gun Kellymu. Na každém z této úspěšné trojice mu vadí něco jiného, a tak si můžeme udělat alespoň krátkou analýzu.

Yelawolf vs. Post Malone

Už na první pohled je jasné, že Yelawolf v mladém zpěvákovi a raperovi vidí mladší verzi sebe. Do velké míry má dokonce pocit, že ho Posty kopíruje, i když ten má s velkou pravděpodobností úplně jiné vzory, které ho dlouhodobě ovlivňují.

Yelawolf původně zmiňuje Post Malonea jen proto, aby zjistil, zda se dočká odpovědi. Ve skutečnosti mu vadí, jak se obléká, protože má pocit, že je do značné míry jeho inspirací, přičemž konkrétně zmiňuje klobouky a obuv. Posty je prý pozér a zloděj, protože mu krade fanoušky.

Fuck it, fuck Post Malone, just because
Let's see if he answers back
And the cowboy boots and hats
Damn, Postie, why can't we be friends?

Our clothes already match
Poseur, biter, appropriation thief
Give a fuck how many records you sold
Every fan you made is a leaf off of my tree

Už jsme se dočkali i odpovědi, v rámci níž se Post Malone útočnému kolegovi vysmál. Konstatoval, že jde o jediný tweet, v jehož rámci mu pomůže odpromovat album a přidává skoro rok starý screenshot, na kterém mu Yelawolf vzdává hold. Následně ještě nabízí jeho kapele, že když chce hrát dobrou hudbu, může se mu ozvat.

Yelawolf vs. G-Eazy

Není zcela jasné, co přesně se mezi Yelawolfem a G-Eazym stalo, očividně má však první jmenovaný mindrák z interpretů, kteří postavili kariéru kromě tvorby i na svém vzhledu. Z G-Eazyho si utahuje, že vypadá jako Tom Cruise a vzpomíná na to, když řekl, že je nejkrásnějším bílým mužem.

Odvolává se také právě na projekt Kamikaze, protože je členem vydavatelství Shady Records a Eminemův velmi blízký kamarád. Tvrdí, že ho sice veterán z Detroitu na kritickém projektu ignoroval, ale on mu to může vynahradit.

Is this the guy that said he was the hottest white boy
Since the one with dyed blonde hair, what the fuck

I can’t let this Tom Cruise lookin' motherfucker just paddle by..

Marshall Mathers may have ignored you
But if you want the smoke, bring the foil
I’ll boil you till the kettle’s dry

G-Eazy zatím na ofenzivní řádky nereagoval, zároveň není znám ani jeho aktuální vztah s Eminemem, ale všichni fanoušci si určitě ještě vzpomínají, že Slim Shadyho podpořil v září minulého roku při beefu s Machine Gun Kellym touto fotografií:

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Let’s talk about it

Príspevok, ktorý zdieľa G-Eazy (@g_eazy),

Yelawolf vs. MGK

Kupodivu všech byl Yela nejshovívavější k Machine Gun Kellymu, který má na kontě zásadní beef s Eminemem z minulého roku. Právě u něj využil možnost zmínit chystané album a vše nasvědčuje tomu, že další vzkazy si mladý a drzý pankáč najde právě na Trunk Muzik III.

Threw a middle finger out the window when I wave
Trunk Muzik III bruh, you gon' know how I feel about MGK

V konečném důsledku však disstrack účel splnil. Už i ty víš, že Yelawolf chystá další sólo. Očekávat můžeme, že ještě více kritiky si reprezentant z Alabamy nechává na samotný nosič, což koneckonců zmiňuje i v tomto textu.

Do komentářů nám určitě napiš, jak track Bloody Sunday působí na tebe a klidně dej vědět, zda jsi na straně veterána nebo mladších kluků, kteří v posledních letech ovládají trendy.

Anketa:
Na čí jsi straně?
Yelawolf
Post Malone, MGK a G-Eazy
Yelawolf
44 %
422 Hlasů
Post Malone, MGK a G-Eazy
56 %
531 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse