Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2019 10:37
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nový virus nutí lidi, aby začali odebírat PewDiePie, jinak jim smaže všechna data z počítače

TECH
Uložit Uložené

Youtuber nedávno prohrál souboj o nejvíce odběratelů.

Navzdory dlouhým měsícům tvrdého boje se před pár dny musel PewDiePie sklonit před indickým kanálem T-Series. Švédský tvůrce za poslední měsíce mobilizoval fanoušky po celém světě, když se poprvé začaly objevovat zprávy o souboji, kterému bude muset na vrcholu YouTube čelit.

Rekordně rychle získával desítky milionů odběratelů, ale nakonec to nestačilo. T-Series se svým komerčním korporátním způsobem fungování youtubera přeskočilo. Mohutná fanouškovská kampaň Subscribe to PewDiePie však očividně pokračuje.

Doporučeno
PewDiePie už nemá nejvíc odběratelů na YouTube PewDiePie už nemá nejvíc odběratelů na YouTube 21. března 2019 14:09

V době psaní tohoto článku byl rozdíl mezi PewDiePiem a T-Series pouze 3 tisíc odběratelů. Oba kanály mají více než 91 milionů fanoušků a jeden z nich si nedávno řekl, že svému oblíbenému tvůrci pomůže radikálním způsobem. Vymyslel nový virus typu ransomware, nazval ho Pewcrypt a stanovil jasnou podmínku.

Pokud se ti virus dostane do počítače, zamkne ti celý harddisk. Ztratíš tak přístup ke všem svým datům, přičemž odemknout ho můžeš jednoduchým způsobem. Virus nechce žádné peníze, jen to, abys navštívil kanál PewDiePie a klikl na odběr. Když se přidáš do armády fanoušků švédského youtubera, tvá data se opět odemknou.

Prvotním cílem však bylo, že tvé data zůstanou uzamčena až do chvíle, než PewDiePie nepřekoná hranici 100 milionů odběratelů, na což by si museli lidé postiženi virem chvíli počkat. Získat 9 milionů nových fanoušků na YouTube obvykle netrvá pár hodin.


Domů
Sdílet
Diskuse