Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2019 12:19
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Známe vraha Nipseyho Hussla, na rozlučce bylo zraněno dalších 19 lidí. Drake, Kendrick Lamar i The Weeknd vzdávají hold

HUDBA
Uložit Uložené

Veřejnost se dozvídá další novinky týkající se zavraždění známého rapera, který měl během své kariéry možnost spolupracovat po boku těch nejlepších.

Ještě včera ráno obletěla svět zpráva o tom, že nás navždy opustil známý americký raper Nipsey Hussle. Jeho smrt zavinil vrah, který na něj a dva dalších lidi střílel na ulici před obchodem za bílého dne. V souvislosti s vraždou se vynořuje množství nezodpovězených otázek, ale předpokládá se, že Nipsey věděl, že se něco bude dít.

Jen pár minut před svou smrtí totiž na Twitter přidal znepokojující zprávu: „Having strong enemies is a blessing.“  Zatím není jasné, co se vlastně mohlo stát a jaký byl motiv střelce, postupně se však vynořují nové informace, z nichž by policie měla být schopna zjistit všechny podrobnosti.

Jelikož byl však Hussle známým a aktivním členem gangu Crips, pravděpodobně nejintenzivněji budou brát kompetentní v úvahu tuto skutečnost, což potvrzuje i portál HotNewHipHop, ale ve hře jsou i jiné verze, které však zatím považujeme za konspirační.

Doporučeno
Raper Nipsey Hussle byl zastřelen na ulici v Los Angeles Raper Nipsey Hussle byl zastřelen na ulici v Los Angeles 1. dubna 2019 9:27

Týkají se totiž již zesnulého léčitele Dr. Sebiho, o jehož likvidaci měl mít Hussle v záloze důkazy. Jde však jen o nepotvrzenou teorii, jelikož americký raper o bylinkáři rád v rozhovorech vyprávěl.

Hold vzdávají ti nejlepší

Podobně jako v případě jiných zesnulých raperů, i nyní jsme se dočkali množství rozlučkových příspěvků od známých interpretů. Ačkoliv Nipsey nepatřil do pomyslné rapové elity áčkových interpretů, právě ti dali jasně najevo, že jeho působení vnímali a bude jim velmi chybět.

I ze slov Pusha Tho, Kendricka Lamara nebo Cardi B se dozvídáme, že Nipsey byl skvělým člověkem, poctivým reprezentantem rapové kultury, a pokud jsi slyšel jeho debutové album, tak víš, že i talentovaným raperem. Pravděpodobně by ho ještě čekala zajímavá kariéra, a tak jde o zásadní ztrátu, kterou budeme ještě dlouho zpracovávat.

Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu
Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Game (@losangelesconfidential),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa champagnepapi (@champagnepapi),

Policie pravděpodobně zná vraha

Postupně se pochopitelně vynořují aktuality. Některé z nich se postupně mění, skoro s jistotou však již víme, že Hussle podlehl střelným zraněním do hlavy a hrudi. Podle The Blast byl zaznamenán čas smrti 1. dubna v 15:55 a oficiální důvod z pitvy je vykrvácení.

Jediným světlým momentem tohoto hrůzného činu je, že policie už pravděpodobně zná viníka. Ten totiž nedomyslel, že může být centrum Los Angeles během bílého dne plné kamer, které ho bez problémů rozpoznají. Analýza všech záznamů netrvala i díky všem známým skutečnostem dlouho.

Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu
Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu Zdroj: Google/Backgrid

Dokonce byl zveřejněn i jeden z kamerových záznamů, kde je vidět, co se vlastně stalo. I když v tomto případě nejde o zcela kvalitní nahrávku, vyšetřovatelé měli k dispozici verzi, na základě níž mohou tvrdit, že se to celé odehrálo velmi rychle, útočník párkrát vystřelil a následně nastoupil do auta k ženě, jejíž totožnost zatím není policii známá.

Samotným vrahem má být podle Los Angeles Times 29letý Eric Holder, který je aktuálně na útěku, takže vše nasvědčuje tomu, že je jen otázkou času, kdy ho spravedlnost dostihne.

Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu
Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu Zdroj: LAPD

V této souvislosti se tedy potvrzuje teorie, že by mohl být za tragédií motiv týkající se gangů. Od šéfa místní policie jménem Steve Soboroff se však ještě dozvídáme, že s ním měl Hussle dohodnutou schůzku, která se měla týkat zastavení násilí gangů v souvislosti s pomocí dětem. 

 

Tragédie na rozlučce

Aby toho nebylo málo, policie ještě musela během večera řešit další velmi kritickou situaci. Podle portálu Complex veřejnost uspořádala oficiální rozloučení, které se během večera konalo přímo před obchodem, jehož majitelem byl Nipsey Hussle. Mělo se ho zúčastnit několik stovek lidí, neproběhlo to však v klidné atmosféře.

Josh Rubenstein za losangeleskou policii potvrdil, že v jednom okamžiku místo ovládl nekontrolovatelný chaos a bylo zraněno několik lidí. Mělo dokonce dojít i ke střelbě, tyto informace se však ukázaly jako nepravdivé, ovšem hasiči z LA potvrdili, že 19 osob bylo hospitalizováno, přičemž 2 z nich v kritickém stavu, zbytek je stabilizovaný.

Iniciátorem měl být útočník s nožem, který ze zatím nejasných důvodů bodl jiného účastníka rozlučky. Níže máme možnost vidět i pár záběrů.

Dočkáme se i nové tvorby

O Nipseym ještě určitě uslyšíme nejen v souvislosti s novými skutečnostmi týkajícími se vraždy, ale i nové tvorby. Podle dostupných informací za sebou zanechal řadu spoluprací a o jedné píše i John Legend.

Budeme zvědaví, jaké skutečnosti ještě vyplavou na povrch, ale jedno je však jisté, do rapu se vracejí devadesátá léta.

Domů
Sdílet
Diskuse