Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2019 22:58
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

YNW Melly: Zavraždil vycházející raper své nejlepší přátele? Spolupracoval s Kanyem Westem, nyní ho vyšetřují policisté

YNW Melly: Zavraždil vycházející raper své nejlepší přátele? Spolupracoval s Kanyem Westem, nyní ho vyšetřují policisté
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.instagram.com/p/Buo_7tFg5N5/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">instagram.com</a>
HUDBA
Uložit Uložené

Proměnil autor hitu Murder On My Mind své fantazie ve skutečnost?

Pod pseudonymem YNW Melly se skrývá jeden z nejatraktivnějších mladých raperů současnosti. Vycházející hvězda si pouze po několika měsíců od vydání prvního virálního hitu vysloužila spolupráci s legendárním Kanyem Westem a podepsán je pod nejrozsáhlejším hip-hopovým vydavatelstvím 300 Entertainment, respektive pod YSL Records, které vede Young Thug. Hvězdnou kariéru má tím pádem nastartovanou, avšak...

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Free Melly & Melvin (@ynwmelly) on

Pojďme ale pěkně popořádku. Rodné jméno 19letého rapera je Jamell Maurice Demons a pochází z Floridy. První skladby začal přidávat na SoundCloud, nejvhodnější platformu pro potenciální hudebníky, ještě jako 15letý, již o rok později byl zapojen do střelby, na základě které je později uvězněn.

Většinu roku 2017 tedy strávil za mřížemi a v prosinci zpoza nich vydal své debutové EP s názvem Collect Call. Hned na úvodní záležitosti Like the 80's mu asistuje Based God – Lil B a na Mellyho přednesu si můžeme všímat „thuggerovských“ vlivů, tedy prvků, kterými se proslavil již zmíněný Young Thug.

O tom, že byl za mřížemi i během Vánoc, se zmiňuje i ve svém největším hitu s názvem Murder On My Mind o vraždách a zbraních: „I ain't get to roll no weed, I ain't get to roll no Swishers, I was locked up on Christmas, ain't get to see my ni**as...

Pro portál Genius se o významu skladby vyjádřil následovně: „Každý den (přemýšlím nad vraždou). Tedy, to Melvin, osoba, která je ve mně. Je to tak, jak to je. Zbraň jsem poprvé našel, když jsem měl 9 let. Od té doby, jak jsem vyrůstal, tak jsem se stal na nich závislý. Miluji je.“

Právě tato skladba poskytuje svéráznému Mellymu zvýšenou pozornost ze strany veřejnosti, kterou ohromuje netradičním podáním zvláštních témat. O vraždě zkrátka mluví, jako kdyby šlo o projev lásky.

Kontroverzní banger je součástí jeho debutového mixtapeu I AM YOU, který vydal v létě roku 2018. Celý je kompletně v jeho režii, dokazuje zde své lyrické schopnosti a přímo perfektně zachází s hlasem. Obsahuje i další virální videosingly Virtual (Blue Balenciagas) a 4 Real.

Za zmínku stojí i srdcervoucí záležitost Mama Cry, v níž se omlouvá své matce v souvislosti s jeho zatčením. Skladba má však vyjadřovat soucit ke všem matkám, jejichž synové sedí za mřížemi: „No one feels what is like when a mother's son is lock up.“ Ani jedno oko nezůstane suché.

Začátkem probíhajícího roku vydal svůj studiový debut We All Shine, kterým příjemně překvapil přítomností legendárního Kanyeho Westa. Skladba Mixed Personalities mluví o rozdvojených osobnostech. Melly se v rozhovoru pro DJ Smallz Eyes vyjádřil, že v podstatě jde o skladbu ve spolupráci Melvina a Yeho, tedy ne Mellyho a Kanyeho Westa, ale jejich alter ega.

Melly na debutovém albu nezůstává své pověsti nic dlužen. Na skladbě Robbery například za doprovodu veselého instrumentálu opěvuje ozbrojenou loupež, čímž zcela jasně navazuje na hit Murder On My Mind. Při tomto všem však vyvstává otázka, zda je opravdu kriminálníkem a zda by byl skutečně schopen vraždit.

Domů
Sdílet
Diskuse