Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2019 17:07
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Co mají společného PSH, Xindl X, Divokej Bill a Dáda Patrasová? Všichni vystoupí v léčebně v Bohnicích pro dobrou věc

REFRESHER
Uložit Uložené

Na letošní festival Mezi ploty, který se v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice uskuteční 25. a 26. května, přijede na 160 špičkových muzikantů a divadelníků.

Mnohahektarový bohnický areál se o posledním květnovém víkendu opět stane dějištěm jednoho z našich nejpopulárnějších festivalů. A aby se v obrovské žánrové pestrosti této originální přehlídky dokázal každý zorientovat, rozdělí se festivalový rej jako již tradičně na několik „programových zón“, ve kterých si každý najde, co je jeho srdci blízké.

Festival Mezi ploty si již získal uznání i na mezinárodní scéně v podobě prestižního označení EFFE Label 2017/2018.  Mezinárodní porota doslova uvedla, že tento festival je „velice populární u širokého publika, propojuje širokou veřejnost se zdravotně postiženými a duševně nemocnými a bourá všechny bariéry. Má kvalitní dramaturgii a obrovský společenský dopad.“

Čo majú spoločné PSH, Xindl X, Divokej Bill a Dáda Patrasová? Všetci vystúpia v psychiatrické léčebně v Bohnicích pre dobrú vec
Čo majú spoločné PSH, Xindl X, Divokej Bill a Dáda Patrasová? Všetci vystúpia v psychiatrické léčebně v Bohnicích pre dobrú vec Zdroj: Mezi Ploty

Hlavní scéna Central park, která vyroste na louce před kostelem, přivítá hned několik headlinerů, které ani není třeba moc představovat.

V první řadě je to skupina Divokej Bill, také skvělá herečka a zpěvačka a držitelka několika Andělů Barbora Poláková a přijede i oblíbená kapela Wohnout. Příjemně poslouchatelný pop punk na hlavní scéně zajistí Vypsaná fiXa nebo Rybičky 48. Stálicí Plotů je nepochybně Tomáš Klus. Nebude chybět Xindl X ani hiphopová legenda PSH, která má i letos místo na hlavní scéně jisté.

Pro ty, co to mají rádi trochu nekonvenční, festival připravil Alternativní zónu, kam znovu zamíří například KatarziaDorazí i jedna z opravdových hvězd naší alternativní scény. Kapela Zrní má na kontě Anděla v kategorii Objev roku. 

No a z bohatého line-upu jmenujme ještě alespoň Kláru Vytiskovou, která na Plotech naposledy řádila s kapelou Toxique a letos se na alternativní scéně s neztenčeným šarmem představí s novou formací Klára & The Pop.

Čo majú spoločné PSH, Xindl X, Divokej Bill a Dáda Patrasová? Všetci vystúpia v psychiatrické léčebně v Bohnicích pre dobrú vec
Čo majú spoločné PSH, Xindl X, Divokej Bill a Dáda Patrasová? Všetci vystúpia v psychiatrické léčebně v Bohnicích pre dobrú vec Zdroj: Mezi Ploty

Divadelní sekce festivalu Mezi ploty má podobně vybrané kvality jako část hudební. Kromě téhle plejády hudebních a divadelních lahůdek ovšem nadupaná bohnická přehlídka nabízí i pořádnou dávku workshopů, prezentací neziskových organizací, diskuzí s předními psychology a zajímavých aktivit. 

Celý program festivalu Mezi ploty najdeš na www.meziploty.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse