Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2019 9:12
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Video zachycuje hrozivé momenty během nouzového přistání přímo v letadle: Zahynulo 41 ze 78 lidí na palubě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Smutná zpráva z Moskvy. Stroj Suchoj Superjet 100 se musel krátce po vzletu vrátit a nouzově přistát, bohužel většina lidí na palubě neštěstí nepřežila.

Vyšetřovací výbor Ruské federace se od včerejšího večera zabývá tragickou událostí. Při nehodě letadla společnosti Aeroflot na letišti v Moskvě zahynulo 41 lidí z celkových 78, kteří se na palubě nacházeli. Stroj Suchoj Superjet 100 byl krátce po vzletu nucen vrátit se na letiště poté, co vyslal nouzový signál.

V letadle podle zpravodajské agentury Interfax selhala automatika poté, co ho zasáhl blesk. Deník N informuje, že tuto informaci potvrdil i jeden z pilotů.

Zároveň se dozvídáme, že stroj nouzově přistával s plnými nádržemi paliva, které nemohl vypouštět kvůli tomu, že piloti ztratili kontakt s dispečery. Vypouštění paliva nad Moskvou bez spojení s řídící věží mohlo být nebezpečné.

Deník N ještě v rámci krátké zprávy píše, že letadlo dosedlo na přistávací dráhu tvrdě, dvakrát narazilo a následně začalo hořet. Jak je možné vidět i na fotografii níže, shořela celá jeho zadní část.

Ruské lietadlo muselo núdzovo pristáť,  zahynulo 41 zo 78 ľudí. Príčinou je pravdepodobne zásah blesku
Ruské lietadlo muselo núdzovo pristáť, zahynulo 41 zo 78 ľudí. Príčinou je pravdepodobne zásah blesku Zdroj: TASR/AP

Internetem se už šíří i hrozivé video přímo z letadla. Zhruba ve 20 sekundách záběrů máme možnost vidět hořící motor v momentě, kdy je již letadlo na zemi, resp. se k ní blíží. Zároveň je slyšet hlasitý křik pasažérů. Roztřesené záběry nedoporučujeme sledovat nikomu se slabším žaludkem.

Domů
Sdílet
Diskuse