Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2019 13:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

„Chcete si fotit mrtvoly? Pojďte!“ Německý policista převychoval Čecha a Maďara, kteří si fotili tragickou nehodu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Oba řidiči dostali za své jednání pokutu.

Pokud se na dálnici odehraje vážná dopravní nehoda, řidiči by se měli v první řadě snažit uvolnit místo pro záchranné složky a pokusit se plynule pokračovat v jízdě, aby se zbytečně netvořily kolony.

Na německé dálnici se nedávno taková nehoda odehrála, ale místo toho, aby se dva řidiči z Česka a Maďarska věnovali řízení svých aut, vytáhli mobilní telefony a snažili se situaci natočit.

Zřejmě zapomněli, že v Německu existuje zákon, podle kterého mohou policisté udělit řidiči za focení takovýchto nehod pokutu. Ještě předtím se však jeden německý policista rozhodl Čecha a Maďara trochu převychovat. Vytáhl je z aut se slovy, zda si chtějí fotit mrtvé lidi.

Vedl je až na místo nehody, kde se naneštěstí záchranáři věnovali obětem, a policista nabádal oba odvážlivce, ať dokráčí až k tělům a vesele si vše pofotí, když je to tak zajímá.

Oba se styděli, začali se omlouvat, ale pokutě se nevyhnuli. Mějme proto na cestách respekt nejen vůči ostatním účastníkům provozu, ale i vůči obětem tragédií.

Domů
Sdílet
Diskuse