Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2019 14:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Polovinu 36miliardového majetku dá na charitu. MacKenzie Bezos chce své peníze rozdat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

MacKenzie Bezos se jen nedávno rozešla s nejbohatším mužem světa Jeffem Bezosem.

MacKenzie Bezos se v poslední době pravidelně objevovala v médiích, protože se svým bývalým manželem a zakladatelem Amazonu Jeffem Bezosem dokončovali rozvodové řízení.

Svůj vztah ukončili se vzájemným respektem a úctou, MacKenzie zároveň získala majetek v hodnotě kolem 36 miliard dolarů a stala se jednou z nejbohatších osob světa.

I když dnes na prvním místě zůstává její bývalý manžel Jeff Bezos s majetkem téměř 115 miliard dolarů, ona se v seznamu nejbohatších lidí pohybuje těsně za první dvacítkou. Neudrží se tam však dlouho, protože se stala novou členkou iniciativy Giving Pledge, kterou vymysleli Warren Buffett a Bill s Melindou Gates v roce 2010, upozornilo CNN.


Jejím cílem je inspirovat bohaté lidi, aby své peníze neshromažďovali, ale raději darovali na dobročinné účely. Členové iniciativy by měli rozdat alespoň polovinu svého majetku, a to ať už za života, nebo po smrti. Podepsala ji už i jména jako Mark Zuckerberg, Elon Musk či Richard Branson.

MacKenzie Bezos v dopise oznamujícím její vstup do Giving Pledge napsala, že má nepřiměřené množství peněz, které bude postupně rozdávat, dokud její sejf nebude prázdný.

Domů
Sdílet
Diskuse