Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2019 10:29
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Mileniálové čelí rekordní chudobě. Přesto více než polovina věří, že budou vydělávat miliony, ukázal průzkum

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lidé narození před rokem 2000 to pravděpodobně nebudou mít v životě tak snadné, jak si myslí.

Slovenské Hospodářské noviny informují o zajímavé statistice, která sice nepochází z našich končin, do velké míry ji však můžeme na domácí mileniály aplikovat. Výsledky ukazují, že studenti ve Velké Británii jsou v současné době vystaveni největší míře chudoby. Odhaduje se, že více než pětina lidí narozených mezi lety 1981 a 2000 dosahuje ve 20. roku života relativní chudoby.

Zároveň se ukazuje, že se mnohem lépe mají senioři. Jedním z důvodů je také nastavení sociální péče. Z deníku Independent se dozvídáme, že v současnosti narozené děti to budou mít za dvě dekády ještě těžší.

Doporučeno
Generace Y - Líní a znudění hipsteři, kteří mají přehnané sebevědomí, nebo mladí a ambiciózní lidé s cílem to někam dotáhnout? Generace Y - Líní a znudění hipsteři, kteří mají přehnané sebevědomí, nebo mladí a ambiciózní lidé s cílem to někam dotáhnout? 25. července 2015 19:24

V návaznosti na tyto aktuální informace je třeba se podívat i na americký dotazníkový průzkum TD Ameritrade, o kterém informuje The Economist. Více než polovina mileniálů narozených mezi lety 1981 a 1996 si myslí, že se stanou milionáři a 20 % z nich tvrdí, že to stihnou do své čtyřicítky.

Na vině je podle výše uvedených zdrojů hned několik faktorů a všechny do značné míry souvisí s tím, že prostě nemyslíme na budoucnost. Mileniálové žijí v podnájmech a nešetří si na důchod. I když na trhu práce mají mnoho výhod, včetně vyšší vzdělanosti a delšího pracovního života, často jsou příliš zadluženi. 

Domů
Sdílet
Diskuse