Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2019 14:42
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Energeticky úsporné hnízdečko na českém venkově za 7 960 000 Kč

Energeticky úsporné hnízdečko na českém venkově za 7 960 000 Kč
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://svoboda-williams.sk/predaj/rodinne-domy/detail/32536-u-hajenky" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">svoboda-williams.sk</a>
KULTURA
Uložit Uložené

Špičkově zpracovaný a energeticky úsporný dům s terasou, zahradou a 2 parkovacími stáními bude zasazen do krásné šumavské krajiny.

Soubor 15 domů U Hájenky právě vzniká ve vyhledávané lokalitě Lipna nad Vltavou, v pěším dosahu přehrady, lesa i bohaté občanské vybavenosti. Atraktivnost projektu navíc podtrhuje plánovaná výstavba sjezdovky, která vznikne jen 100 metrů od pozemku.

U Hájenky
U Hájenky Zdroj: svoboda-williams.sk

Dům je tvořen 2 zrcadlově obrácenými apartmány o velikosti 4+kk, celý dům tak může obývat více generací, případně lze část objektu pronajímat.

Přízemí každé jednotky tvoří velký obytný prostor s kuchyní se vstupem na terasu, zádveří, koupelna (se sprchou a WC) a sklad sportovních nebo zahradních potřeb přístupný zvenčí. Na patře jsou 3 ložnice a velká koupelna (se sprchou, vanou a WC). K dispozici je dále podkroví, o které může být při vybudování schodiště rozšířená obytná plocha, případně ji lze využít jako úložný prostor. K domu patří zahrada a dvě venkovní parkovací stání.

U Hájenky
U Hájenky Zdroj: svoboda-williams.sk

Díky architektuře a použitým materiálům respektujícím šumavské tradice stavba zapadá do okolní krajiny. Jednotky budou na prodej v dokončeném stavu, který zahrnuje konstrukci i pro pasivní standard, použité budou ekologické stavební systémy a unikátní dřevovláknité izolace rakouské značky STEICO.

Součástí základního provedení je kvalitní vzduchotechnika, vytápění a chlazení, obklady a dlažby Marazzi, dřevěná okna s izolačním trojsklem, veškerá sanita; v nadstandardní variantě bude navíc rekuperace vzduchu, krbová vložka, předokenní žaluzie a fotovoltaické panely.

Specialitou je možnost zabudování hypoxické terapie simulující vysokohorské prostředí přímo v ložnici. Vlastníci objektů mají možnost využít služeb správce (například sekání trávy, úklid, odklízení sněhu, ale i úkony související s případným pronájmem).

Projekt je umístěn v obci ležící na levém břehu Lipenské přehrady v blízkosti sjezdovek a železnice. Velmi atraktivní lokalita nabízí vyžití v každém ročním období, což dělá z apartmánů U Hájenky i vhodnou investiční příležitost.

Přímo v obci je několik restaurací, obchodů, samoobsluha, pošta, tenisové kurty, přístaviště, pláž nebo dětská herna. Vede tudy naučná stezka a množství turistických i cyklistických tras. V blízkosti jsou lyžařské areály, aquaparky, golfová hřiště nebo Chodník v korunách stromů. Cesta z Prahy trvá cca 2,5 hodiny, blízko to je do Českého Krumlova, ale také Rakouska a Německa.

U Hájenky
U Hájenky Zdroj: svoboda-williams.sk
U Hájenky
U Hájenky Zdroj: svoboda-williams.sk
U Hájenky
U Hájenky Zdroj: svoboda-williams.sk

Víc podobných nemovitostí najdeš na Svoboda & Williams.

Adresa: Lipno nad Vltavou

Pozemek: 825 metrů čtverečních 

Užitková plocha: 266 metrů čtverečních 

Terasa: 32 metrů čtverečních 

Cena: 7 960 000 Kč (Eva Křepelková)

Domů
Sdílet
Diskuse