Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2019 15:49
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Spider-Man: Far From Home je podle kritiků zábavnou jízdou s obrovskými překvapeními pro svět MCU

Spider-Man: Far From Home je podle kritiků zábavnou jízdou s obrovskými překvapeními pro svět MCU
Zdroj: Marvel Cinematic Universe
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Fanoušci Marvelu se mohou těšit na další komiksovou zábavu.

Spider-Man: Far From Home se do českých kin dostane již 4. července. Ještě předtím však zahraniční kinosály zasáhne Avengers: Endgame s několika novými záběry včetně potitulkové scény, která dosud ve snímku chybělo.

Kvalita Endgame se však těmito malými bonusy určitě příliš nezmění, a proto nás momentálně nejvíce zajímá výsledná hodnota nového Spider-Mana s mladým Tomem Hollandem a marvelovským nováčkem Jakem Gyllenhaalem, který ve filmu ztvárnil záhadného Mysteria. První reakce zahraničních kritiků jsou naštěstí převážně velmi pozitivní, a proto bys při novém Spideym určitě neměl s návštěvou kina dlouho váhat.

Šéfredaktor ScreenCrush uznal, že nový Spider-Man to měl po Endgame a úspěšném Spider-Verse náročné, ale fanoušky Spideyho jistě uspokojí. Angie J. Han z Mashable docenila na Far From Home především humor, teenagerovskou romantiku a vynikajícího Jakea Gyllenhaala.

Editor Fandango Erik Davis považuje nového Spider-Mana za zábavnou, vzrušující, romantickou i šílenou záležitost, která nám ukáže, jak vypadá svět po událostech z Avengers: Endgame, no a také se máme dočkat několika nečekaných zvratů. Portál Digital Spy ocenil výborný nástup po Endgame a pochválil skvělou chemii mezi Spideym a Zendayou.

Brandon Davis z Comic Book se na margo FFH vyjádřil, že snímek je těmi nejméně očekávanými způsoby mimořádný sám pro sebe, ale také pro budoucnost MCU. Co tím mohl myslet? Možná za jeho slovy stojí dvě potitulkové scény, které nás podle Maude Garrett zcela odpálí.

Jim Vejvoda z IGN považuje FFH za extrémní zábavu s mnoha velmi dojemnými scénami, Kara Warner z magazínu People označila FFH za solidní pokračování s neuvěřitelně šarmantním Hollandem, výborným Gyllenhaalem či Zendayou a Kate Erbland z IndieWire mimo jiné pochválila několik chytrých zvratů.

Mike Ryan z Uproxx si FFH absolutně zamiloval a ocenil práci Gyllenhaala. Brian Truitt z USA Today nebyl s filmem tak spokojený jako při Homecoming, ale tak jako většina kritiků docenil skvělého Hollanda, Zendayu a Gyllenhaala. Bena Pearsona ze Slash Film snímek mírně zklamal a udělil mu hodnocení B- až C+.

Náš kolega z redakce už na film podobně jako výše jmenovaní redaktoři zajel do kina a snímku udělil nadprůměrné hodnocení. Více se dozvíš v jeho recenzi, kterou publikujeme v den slovenské premiéry, a tedy 3. července 2019.

Domů
Sdílet
Diskuse