Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2019 15:05
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Na čínském festivalu psího masa se zřejmě snědlo až 3 000 zvířat

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Z domácích mazlíčků Číňané udělali jídlo.

Předpokládá se, že přibližně 3 000 psů bylo zabito během China's Yulin Dog Festival, pochybné události, na níž se psi jedí, prodávají, nakupují či vystavují. Festival patří mezi ty nejzvláštnější události na světě, protože je považován za tradici i přesto, že je starý méně než deset let a zjevil se prakticky odnikud.

Doporučeno
Čínský festival psího masa pobouřil lidi po celém světě. Zvířata jsou dokonce grilována zaživa Čínský festival psího masa pobouřil lidi po celém světě. Zvířata jsou dokonce grilována zaživa 24. června 2019 11:39

Nehumánní akce si však každoročně vyžádá životy tisíců zvířat a psi jsou na prvním místě. Tentokrát jich zřejmě zemřelo na tři tisíce, a to i přes ohromnou snahu aktivistů zvířata zachraňovat. Jedné skupince se například podařilo uvolnit 62 podvyživených a dehydratovaných psů z jatek. Jednoho aktivistu, v jiném případě, prodejci psů zase přejeli auty, když se snažil zvířata uvolnit

Festival trvá deset dní a pobuřuje celý svět – organizace Humane Society International už čínské vládě předala petici s 1,5 miliony podpisů na zastavení řízení festivalu.

Hodně psů zabitých na festivalu přitom ani není zplozeno za účelem konzumace, ale jde o ukradené domácí mazlíčky, což potvrzuje i skutečnost, že mají na sobě stále obojek.

Na čínskom festivale psieho mäsa zrejme zomrelo až 3 000 zvierat
Na čínskom festivale psieho mäsa zrejme zomrelo až 3 000 zvierat Zdroj: Humane Society International
Domů
Sdílet
Diskuse