Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2019 10:27
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Čínské město zakázalo odhalování břicha na veřejnosti. Známé pekingské bikiny jsou prý necivilizované

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Nahým pupkům na východě Číny odzvonilo.

Muži v Číně mají na boj s letními vedry osvědčený recept. Proti pocení a vysokým teplotám se chrání tím, že si svá trička, tílka, košile či jiné horní části oblečení vyhrnou do hora až po prsa tak, že břicha mají zcela nahá. Tento trend se stal v zemi tak oblíbeným a rozšířeným, že dokonce získal trefnou přezdívku Beijing bikini (pekingské bikiny).

Čínské město Jinan však již mělo po krk polonahých mužů středního věku, kteří tento fenomén praktikovali nejčastěji. Podle informací CNN totiž po novém přišly tamní úřady se zákazem odhalování břicha na veřejných prostranstvích.

Nové městské rozhodnutí se stanovilo v době, kdy obyvatelé východní provincie Shandong bojují s teplotami až 36 stupňů Celsia. Úřady téměř 9milionového města považují tento trend za necivilizovaný a chtějí takové chování na veřejnosti zcela odstranit.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa shuang (@nowhybecausechina),

Město mělo údajně přijmout i několik stížností na ulice plné mužů s „nahým pupkem“. Někteří občané totiž tento fenomén považují za špatný a nereprezentativní obraz města zejména pro turisty. Ti se totiž tamním naháčům smějí a fotí se s nimi.

Doporučeno
Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce 23. ledna 2023 8:30

Na sociálních sítích se okamžitě spustila lavina reakcí, kde většina pekingské bikiny obhajovala a tvrdila, že staří lidé by měli být svobodní. Někteří si také myslí, že je takový způsob ochlazení mnohem šetrnější k životnímu prostředí, než kdyby měli lidé zapínat klimatizaci.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa China Files (@china_files),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa shuang (@nowhybecausechina),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Goldthread (@goldthread2),

Domů
Sdílet
Diskuse