Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2019 7:25
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Americké Ministerstvo zahraničí posílá vzkaz do Švédska a brání ASAP Rockyho. Zadržení vzbuzuje podezření a obavy

HUDBA
Uložit Uložené

Američané zvedají varovný prst pro Švédy, kteří drží populárního rapera ve vězení už více než 2 týdny.

Ministerstvo zahraničí Spojených států amerických vyslalo varování pro švédskou vládu. Velmi pozorně sleduje, co se aktuálně děje s jejich občanem a populárním raperem ASAP Rockym, který je už dva týdny ve vězení za údajný útok s přitěžujícími okolnostmi.

Dokonce mu v případě prokázání viny hrozí až 6 let za mřížemi. S tím se kromě mnoha amerických interpretů a více než 600 tisíc fanoušků, kteří podepsali petici za propuštění, neztotožňuje ani americká vláda.

„Existují jisté skutečnosti týkající se zatčení a zadržení, které vzbuzují obavy. Očekáváme, že všechny vlády včetně švédské budou k americkým občanům přistupovat spravedlivě a s úctou. Doufáme, že brzy uvidíme ASAP Rockyho a jeho tým zpět na turné,“ píše v oficiálním prohlášení věnovaném Švédsku Americké Ministerstvo zahraničních věcí.

Doporučeno
Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desítky dalších bojují za svobodu ASAP Rockyho. Prý ho drží v nelidských podmínkách Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desítky dalších bojují za svobodu ASAP Rockyho. Prý ho drží v nelidských podmínkách 11. července 2019 9:28

Více bychom se mohli dozvědět už 19. července, kdy je naplánováno jednání v případě ASAP Rockyho. Ten se ještě 30. června dostal do konfliktu se dvěma muži, kteří ho navzdory opakovaným upozorněním obtěžovali a následně udeřili sluchátky do obličeje raperovu ochranku.

Švédská policie Rockyho a dva členy jeho týmu zadržela na základě videí od kolemjdoucích, kde je vidět, jak raper nejprve shodí jednoho muže na zem a následně ho ještě párkrát udeří. Vzhledem k okolnostem zveřejněným přímo na Flackově Instagramu je však celý postup švédských úřadů v tomto případě jen velmi těžko pochopitelný. 

Doporučeno
Zatímco ASAP Rockymu hrozí 6 let za mřížemi, iniciátorům rvačky maximálně rok Zatímco ASAP Rockymu hrozí 6 let za mřížemi, iniciátorům rvačky maximálně rok 13. července 2019 14:21
Domů
Sdílet
Diskuse