Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. srpna 2019 12:40
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Lucembursko se může stát první evropskou zemí, která legalizuje marihuanu

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Potvrdil to ministr zdravotnictví, který prozradil své plány a apeloval i na okolní státy, aby zmírnily své zákony.

Ministerstvo zdravotnictví v Lucembursku už na jaře avizovalo, že by chtělo zmírnit zákony týkající se lehkých drog. Z aktuálních slov samotného ministra podle deníku The Guardian vyplývá, že plánuje i legalizaci marihuany. Zákon by měl být připraven v příštích dvou letech, vyžaduje si však mnohem více než obyčejné povolení.

Doporučeno
Francie zvažuje legalizaci marihuany Francie zvažuje legalizaci marihuany 21. června 2019 12:06

Je třeba myslet i na daňové ošetření a kontrolu kvality. Nová legislativa by měla povolit nákup marihuany v označených a licencovaných obchodech jen obyvatelům země nad 18 let, aby se zabránilo drogové turistice. Šéf odboru zdravotnictví Étienne Schneider už vyzval i své kolegy v okolních státech, aby stejně přemýšleli nad zmernením zákonů. 

Argumentem za schválení nové legislativy má být i skutečnost, že mladý člověk, který si chce drogu koupit, si ji dokáže sehnat i po vlastní ose. Musí se však setkat s nebezpečným dealerem, který prodává marihuanu neznámé kvality a pravděpodobně prodává i jiné než lehké drogy. Pokud by změna prošla, Lucembursko by bylo první evropskou zemí, v níž by byla marihuana legální.

Domů
Sdílet
Diskuse