Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2019 23:19
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Český horolezec Adam Ondra se stal mistrem světa! Je to naprosto neuvěřitelné, říká

SPORT
Uložit Uložené

Adam Ondra v lezení na obtížnost překonal zbytek světa a stal se již potřetí šampionem.

Známý český horolezec Adam Ondra nás svými výkony v minulosti ohromil již několikrát a nyní se mu to podařilo znova. Před několika hodinami totiž dokázal vybojovat titul mistra světa v lezení na obtížnost, které je pro Ondru zřejmě nejsilnější disciplínou. A potvrdil to i nyní, když dominoval nad zbytkem světa.

Ondra na své cestě za zlatem porazil mimo jiné i Jakoba Schuberta z Rakouska, který titul obhajoval, a nechal za sebou i vítěze kvalifikace – Němce Alexandera Megose. Oba porazil o jeden chyt a jako jediný dosáhl výsledku 34+. Pro našeho reprezentanta se navíc jedná o již třetí nejcennější medaili v této disciplíně. 

Doporučeno
Český horolezec zdolal v rekordním čase nejtěžší stěnu na světě. Na vrchol se dostal jen vlastní silou Český horolezec zdolal v rekordním čase nejtěžší stěnu na světě. Na vrchol se dostal jen vlastní silou 23. listopadu 2016 15:03

Před dvěma dny Ondrovi příliš nevyšlo finále mistrovství světa v boulderingu, v němž se umístil „až“ šestý, dnešní vítězství v lezení na obtížnost tak horolezci udělalo obzvláště velkou radost. Tu udělal i všem svým fanouškům. 

„Je to naprosto neuvěřitelné. Upřímně, dneska jsem s tím nepočítal. Byl jsem hrozně unavený. I když jsem se po boulderingu snažil tvářit, že unavený nejsem, tak jsem byl,“ radoval se Ondra po svém výkonu. 

Adam Ondra si leze pro zlato v čase 2:13:00

Po kvalifikačních cestách a semifinále Ondra ve finále startoval ze čtvrtého místa a jak sám 26letý rodák z Brna uvedl, o výsledku nakonec rozhodlo hlavně to, že na stěně udělal jen minimum chyb. Navíc prý měl v posledním finálním kroku velké štěstí. 

„Dokázal jsem udělat o krok víc než Alexander Megos a Jakob Schubert a díky tomu jsem se stal mistrem světa,“ dodává nadšeně.

V roce 2020 proběhnou olympijské hry v Tokiu, kde se vůbec poprvé představí právě i sportovní lezení. Nyní je proto Ondrovým hlavním cílem se na olympiádu kvalifikovat a potvrdit své světové kvality i tam. Gratulujeme!

Domů
Sdílet
Diskuse