Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2019 11:04
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Odmítl bojovat za Hitlera, tak ho potrestali. Skutečný příběh z druhé světové války oslavovali i v Cannes

Odmítl bojovat za Hitlera, tak ho potrestali. Skutečný příběh z druhé světové války oslavovali i v Cannes
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Z vynikajícího traileru máme husí kůži.

Franz Jägerstätter je obyčejným rakouským zemědělcem, který se svou manželkou a dětmi zažívá bezproblémové období. Do jejich harmonického světa však zasáhne krutá realita v podobě druhé světové války. Franz si jako oddaný katolík uvědomuje, že Hitlerův režim do světa zasévá zlo, a proto odmítne bojovat za tuto vražednou mašinérii.

Za své osvícené myšlení je však označován jako zrádce národa a postaven před soud. Novinka známého režiséra Terrence Malicka (Days of Heaven, The Thin Red Line, The Tree of Life) se podle kritiků z Cannes tvůrci opravdu vydařila a byla označena za jeho nejlepší dílo z posledního období.

Téměř tříhodinové válečné drama A Hidden Life nebude s autorským rukopisem Malicka určitě žádnou klasickou žánrovkou a pokud znáš jeho předešlé snímky, určitě víš, že tě čeká pomalejší tempo a famózní záběry na okolní přírodu. Tys dozajista mohl postřehnout i v upoutávce. Kontrast mezi krásou rakouského venkova a deprimujícím zajetím v cele bude tedy značný.

Franze Jägerstättera ve snímku mimochodem ztvárnil August Diehl. Toho jsi mohl vidět například jako SS Sturmbannführer Dietera Hellstroma v tarantinovce Inglourious Basterds. Nejbližší premiéry by se měli dočkat diváci ve Francii, a to konkrétně 11. prosince tohoto roku.

Odmietol bojovať za Hitlera, a preto ho potrestali. Skutočný príbeh z druhej svetovej vojny oslavovali aj v Cannes
Odmietol bojovať za Hitlera, a preto ho potrestali. Skutočný príbeh z druhej svetovej vojny oslavovali aj v Cannes Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures
Domů
Sdílet
Diskuse