Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2019 9:05
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Podle expertů bychom měli svěřit atomové zbraně do rukou umělé inteligence

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vědecká obec se v názorech na tento nápad rozdělila na dva tábory.

Jaderné zbraně jsou obrovským strašákem. Mají ničivou sílu a staly se účinným vojenským nástrojem světových velmocí. A jelikož vyspělé státy neustále zbrojí a pyšní se svými novými ultimátní raketami, vědci začali myslet na to nejhorší. Co když jedna z jaderných mocností zaútočí? Podle expertů by měla jaderné zbraně řídit umělá inteligence, píše VICE.

Podľa expertov by sme mali zveriť atómové zbrane do rúk umelej inteligencie
Podľa expertov by sme mali zveriť atómové zbrane do rúk umelej inteligencie Zdroj: pixabay.com

Rusko nedávno potvrdilo právní zánik smlouvy o likvidaci raket středního a krátkého doletu platnou od roku 1987. Ruský prezident Vladimir Putin však přislíbil, že pokud s rozmisťováním nových raket nezačne Washington, Rusko to neudělá. Podle profesorů Adama Lowthera a Curtise McGiffina by měla mít umělá inteligence možnost odpovědět na jaderný útok.

Doporučeno
Donald Trump prý navrhl shodit atomovou bombu na hurikány předtím, než zasáhnou USA Donald Trump prý navrhl shodit atomovou bombu na hurikány předtím, než zasáhnou USA 26. srpna 2019 10:52

Vyjádřili se tak v blogu na stránce War on the Rocks. Důvodem má být to, že člověk nemusí být dostatečně rychlý, aby stihl odpovědět na útok. Počítač by přitom měl předem naprogramované, jak se má chovat. Vědecká obec se však v názorech na tento nápad rozdělila na dva tábory. Podle některých to je velmi nebezpečné a takové změny v jaderné politice je nutné pořádně promyslet.

Domů
Sdílet
Diskuse