Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2019 17:03
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

14letou dívku usmrtila exploze smartphonu během spánku

NEWS IPHONE
Uložit Uložené

Zatím není známo, o jakou značku smartphonu šlo.

Teprve 14letá dívka z Kazachstánu podle New Zeland Herald zahynula za zatím neznámých okolností poté, co vedle ní během spánku explodoval smartphone. Podle dostupných informací ještě před spaním dívka přes zařízení poslouchala hudbu, ráno ji už našli mrtvou s četnými poraněními hlavy, tvrdí policie.

Doporučeno
Muži měl iPhone X vybuchnout po aktualizaci na iOS 12.1. Apple zatím jen stručně zareagoval Muži měl iPhone X vybuchnout po aktualizaci na iOS 12.1. Apple zatím jen stručně zareagoval 17. listopadu 2018 20:00

Telefon byl zapojen v nabíječce a forenzní experti potvrdili, že se přehřál, což vedlo k výbuchu baterie. Zatím nebyla specifikována konkrétní značka ani model smartphonu.

O nešťastné události veřejně informovala o rok starší blízká kamarádka oběti, která se s dívkou loučila emotivním příspěvkem.

Několik typů smartphonů mělo v minulosti četné problémy s přehříváním i hořící baterií. Odborníci radí, aby si uživatelé v noci nedávali svá zařízení blízko k hlavě a v konečném důsledku je lepší odkládat je i mimo postel.

Domů
Sdílet
Diskuse