Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2019 20:29
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Sloni v ruském cirkuse museli procestovat 16 tisíc kilometrů. Ochranáři už sepsali petici

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Petici proti kočovnému cirkusu podepsalo už 93 tisíc lidí.

Zvířata v cirkusech to rozhodně nemají jednoduché. Svědčí o tom i podmínky v kočovném cirkuse s názvem Togni, ve kterém jsou sloni a mnohá další zvířata nuceni ujet 16 tisíc kilometrů napříč celým Ruskem a převážně Sibiří.

Doporučeno
Portugalsko zakáže využívání až 40 druhů zvířat v cirkusech Portugalsko zakáže využívání až 40 druhů zvířat v cirkusech 2. listopadu 2018 11:18

Jak informuje The Siberian Post, artisti společně se zvířaty dosud překonali vzdálenost odpovídající výletu z Londýna do nejvýchodnějšího ruského města Pevek a jejich cesta ještě zdaleka neskončila. Do Ruska se cirkus Togni přestěhoval z Itálie už v roce 2017, protože tam zakázali účinkování zvířat v cirkusech.

Sloni v Rusku ale nemají na výběr. Majitelé je totiž přepravují ve špatných a stísněných podmínkách v nákladních autech po mrazivých oblastech Sibiře. Proti takovému zacházení se začínají bouřit už i různí aktivisté či ochranáři zvířat

Ti dokonce už sepsali i petici, ve které požadují kontrolu zákonnosti přemísťování zvířat na tak velké vzdálenosti a jejich následného vystupování. Dosud ji stihlo podepsat už přibližně 93 tisíc lidí.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Dodo (@thedodo) on

Domů
Sdílet
Diskuse