Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2019 11:57
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Nizozemští bratři, kteří zbili v Praze číšníka, půjdou na 5,5 roku a 5 let do vězení

NEWS
Uložit Uložené

Odvolací senát rozhodl.

Bratrská dvojice Aräsh a Armin Nahvi z Nizozemska, která loni v dubnu v Praze brutálně napadla číšníka, si dnes vyslechla finální verdikt. Odpykají si 5,5 roku a 5 let. Podle vrchního soudu se nedopustili pokusu o vraždu, za což byli původně obžalováni, ale ublížení na zdraví. Letos na jaře dostali nepravomoceně šest a pět let. Informuje o tom server iDNES.cz.

Přestože státní zástupkyně ve svém konečné návrhu apelovala na uznání dvojice vinnou ve věci pokusu o vraždu, Vrchní soud v Praze byl jiného názoru. „I když šlo ze strany obžalovaných o brutální útok, nešlo o pokus o vraždu. O té by se mohlo mluvit v případě, že by ve muži svém násilí pokračovali i poté, co číšník zůstal ležet na zemi,“ uvedl soudce zpravodaj Martin Zelenka.

Soud potvrdil původní výši Aräshova trestu, nicméně ten Arminův o půl roku zkrátil. Dvojice je navíc na deset let vyhoštěna z České republiky.

„Je mi líto, co se ten den stalo, co jsem udělal. Beru plnou zodpovědnost za to, co jsem udělal. Budu respektovat rozhodnutí soudu o mém trestu a náhradě škody,“ zpytoval své svědomí před soudem Armin Nahvi.


„Jsem si plně vědom, že jsem spáchal trestný čin. Neměl jsem žádný důvod, abych se ten den pral, dokud nebyl můj kamarád napaden. Reagoval jsem přehnaně. Svého chování lituji. Nechtěl jsem, aby to takto dopadlo, nyní se ovšem musím vystavit následkům,“ uvedl ve své závěrečné řeči Aräsh Nahvi.

Doporučeno
Nizozemci se omluvili napadenému číšníkovi. Nabídli mu finanční i psychickou podporu Nizozemci se omluvili napadenému číšníkovi. Nabídli mu finanční i psychickou podporu 15. dubna 2019 19:08

K incidentu došlo loni 21. dubna v centru Prahy na Národní třídě. Sedmičlenná skupina nizozemských turistů se zde dostala do potyčky s obsluhou restaurace, která je upozornila, že nesmí konzumovat donesený alkohol. Po rvačce zůstal na zemi ležet číšník v bezvědomí s  tříštivými zlomeninami lebky a s krvácením do mozku. Skončil na jednotce intenzivní péče, kde jej léčili z krvácení do mozku, zlomených obličejových kostí a poraněného oka. 

Ze sedmičlenné skupiny bylo odsouzeno pět mužů. Tři dostali osmiměsíční podmínku a pětiletý vyhazov ze země, dva byli propuštěni, jelikož se snažili situaci naopak zklidnit a bratři Nahviovi si svůj rozsudek vyslechli dnes. Číšníkovi se před soudem omluvili a nabídli mu finanční pomoc. 

Domů
Sdílet
Diskuse