Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2019 18:03
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

„Došla nafta,“ dozvěděli se večer cestující ve vlaku z Pardubic. Uvízli v lese

NEWS
Uložit Uložené

Cestující z Pardubic do Havlíčkova Brodu potkala nepříjemná událost. Jejich vlaku totiž došla nafta.

Cestující jedoucí v sobotu z Pardubic směrem do Havlíčkova Brodu se v průběhu cesty dozvěděli překvapivé a nepříliš příjemné zprávy. Průvodčí jim totiž oznámil, že vlaku došla nafta a musel proto v půl šesté večer zastavit v lese u rybníka mezi stanicemi Hlinsko a Ždírec nad Doubravou. Na kuriozitu upozornil server iDnes.cz

Cestující měli prý zakázáno vystupovat do doby, dokud se situace nevyřeší. Pro vagon musela přijet dostatečným množstvím nafty natankovaná lokomotiva, která soupravu následně odvezla do Hlinska. V této stanici byl pro cestující připraven náhradní autobus. Do Havlíčkova Brodu měl původní vlakový spoj přijet krátce před šestou hodinou, do cílové destinace se nakonec cestující dostali až po více než hodině.

Doporučeno
Cestující ve vlaku Českých drah narazil na trs hub. Dopravce situaci zachraňuje humorným komentářem Cestující ve vlaku Českých drah narazil na trs hub. Dopravce situaci zachraňuje humorným komentářem 18. října 2019 17:03

České dráhy informovaly, že k podobným nepříjemnostem dochází při mimořádných situacích – například při výlukách, při nepravidelnosti v obězích a nebo když dojde k náhlé změně lokomotivy.  

Chybou může být i prosté lidské selhání, protože podle informací serveru bývá často problém s nečitelnými stavoznaky paliva. Jde o výjimečnou závadu, která prý vyplyne z nedostatečné komunikace mezi strojvedoucími, když si předávali soupravu. 

Domů
Sdílet
Diskuse