Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2019 10:36
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Rasistické urážky na adresu Lukaka od celého stadionu? Nic takového, chceme omluvu, vzkazuje Slavia

SPORT
Uložit Uložené

Slavia Praha odmítá nařčení Romela Lukaka z toho, že proti němu rasisticky útočil celý stadion. Chce omluvu.

Pro belgického útočníka Romela Lukaka byl zápas v barvách Interu Milán proti Slavii Praha velkým úspěchem. Vstřelil gól a přihrál na dva další. Po zápase ale namísto oslav s novináři řešil rasismus, ke kterému se měli během utkání uchýlit slávističtí fanoušci. Během zápasu prý došlo ke dvěma rasovým slovním útokům na jeho osobu a po jedné gólové asistenci se dle jeho slov přidal celý stadion. Slavia Praha se proti tomuto tvrzení ohradila a po belgickém kanonýrovi žádá omluvu.

„Naprosto odmítáme, že by došlo k rasově motivovanému skandování celého stadionu. Znovu jsme analyzovali dostupné záběry a nic Lukakovo vyjádření nepotvrzuje. Stejně jako jsme se omluvili za chování jedinců, bylo by vhodné, aby se i Lukaku za svá slova omluvil,“ uvedla Twitteru Slavia Praha. 

Doporučeno
Není zač, bráško. Klíčový obránce Slavie dal svůj první rozhovor v češtině Není zač, bráško. Klíčový obránce Slavie dal svůj první rozhovor v češtině 28. května 2019 16:17

„Není správné, aby to lidé dělali. Žijeme v roce 2019 a v týmech je hodně hráčů různých národností. A když na stadiony přijdou lidé, kteří se chovají takhle špatně, není to dobrý příklad pro děti,“ uvedl ještě předtím v pozápasovém rozhovoru hráč. Zároveň vyzval Evropskou fotbalovou unii UEFA, aby se incidentem začala zabývat

Slavia ojedinělé rasistické chování fanoušků přiznala, nicméně odmítá tvrzení, že se tak choval celý stadion. „Veškeré projevy rasismu či xenofobie důrazně odsuzujeme, platilo to v minulosti, platí to dnes a bude to platit i do budoucna. Za nenávistné projevy několika jedinců se omlouváme,” uvedl pro tn.cz tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

O tom, zda se Lukaku omluví, nebo zda bude věc postoupena Evropské fotbalové unii UEFA, tě budeme informovat.


Aktualizace: Na Twitteru se v komentářích objevilo tvrzení, že na belgického útočníka fanoušci v inkriminovaný moment křičeli: „Lukaku, hovado“.

Doporučeno
Airbnb je důvod, proč místní nenávidí centrum Prahy. Hostů je stále více, vymykají se kontrole a bývají vulgární, opilí a hluční Airbnb je důvod, proč místní nenávidí centrum Prahy. Hostů je stále více, vymykají se kontrole a bývají vulgární, opilí a hluční 29. listopadu 2019 18:17
Domů
Sdílet
Diskuse