Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2019 14:13
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Daniel Radcliffe jako aktivista, kterého uvěznili v Jižní Africe. Sleduj trailer k filmu Escape from Pretoria

FILMY A SERIÁLY DANIEL RADCLIFFE
Uložit Uložené

Escape from Pretoria bude mít britskou premiéru na jaře 2020.

Daniel Radcliffe již není ten malý chlapec, kterého si mnozí dodnes spojují s Bradavicemi. Herec se těší úspěchu a už na jaře 2020 jej uvidíme v novém thrilleru s názvem Escape from Pretoria. Film je založen na skutečné události.

Skutečný příběh o apartheidu

Radcliffe ztvárňuje postavu Tima Jenkina, aktivisty, kterého během tvrdého apartheidu v africké Pretorii uvěznili v nejpřísnějším vězení v zemi. Jedenáctého prosince 1970 se Jenkinovi spolu s dalšími dvěma spoluvězni podařilo uprchnout pomocí klíče, který vyřezal ze dřeva během svého pobytu za mřížemi.

Doporučeno
10 nejlepších hororů roku 2019 10 nejlepších hororů roku 2019 11. prosince 2019 15:30

Scénář vznikl na základě stejnojmenné knihy od Jenkina, režíruje ho Francis Annan, který spolu s L.H. Adamsem napsal i scénář. Spolu s Radcliffem ve filmu uvidíme Marka Leonarda Wintera (The Dressmaker), Iana Harta (Mary Queen of Scots) a Stephena Huntera (trilogie Hobit).

Čeká nás další skvělý film o útěku z vězení? Podle traileru se zdá, že tvůrcům jde právě o to. V Británii ho v kinech uvidí už 6. března 2020, takže odhadem do léta by mohl přijít i do našich kin.

Domů
Sdílet
Diskuse