Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2019 19:35
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Hackeři zaútočili na OKD. Společnost přerušila těžbu ve všech dolech

NEWS
Uložit Uložené

Firma v současnosti spolupracuje s NÚKIB na uvedení síťové infrastruktury zpět do provozu.

V pondělí vpodvečer se stala těžební společnosti OKD obětí útoku hackerů. Firma kvůli tomu přerušila činnost ve všech dolech, ve kterých aktivně operuje. K napadení došlo jen pár dní po útoku na Benešovskou nemocnici. Informuje o tom deník Právo.

OKD v současnosti spolupracuje s počítačovými experty a Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), aby mohla co nejrychleji uvést vlastní infrastrukturu do provozu. Síťová infrastruktura společnosti je momentálně v kompletním výpadku. 

Doporučeno
Počítačový virus paralyzoval benešovskou nemocnici. Přístroje nejedou, operace se ruší Počítačový virus paralyzoval benešovskou nemocnici. Přístroje nejedou, operace se ruší 11. prosince 2019 8:43

„Z bezpečnostních důvodů vedení společnosti OKD okamžitě ukončilo i těžbu ve všech svých dolech,“ informoval deník Právo mluvčí OKD Ivo Čelechovský. 

S podobným případem se teprve před pár týdny potýkala nemocnice v Benešově. Kybernetický útok ochromil její počítačovou síť a kvůli tomu musely být rušeny operace, nefungoval rentgen a nebylo možné komunikovat s laboratořemi. Pacienti museli být rozváženi do jiných nemocnic v okolí.

Domů
Sdílet
Diskuse