Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. ledna 2020 22:05
Čas čtení 0:55
Matej Krajčovič

Hackeři ukradli 70 tisíc ženských fotografií ze seznamovací aplikace Tinder. Není jasné, co s nimi plánují udělat

TECH TINDER
Uložit Uložené

Ve hře je učení umělé inteligence na rozpoznávání obličejů, ale mužské profilovky hacknuty nebyly.

Ze seznamovací aplikace Tinder uniklo více než 70 tisíc fotografií žen, které tuto službu používají, informuje Gizmodo.

Fotky našla kybernetická jednotka města New York, jak kolují mezi uživateli na jednom z hackerských internetových fór. Název tohoto fóra nezveřejňuje ve snaze chránit soukromí uživatelek.

Našel se i textový soubor s přibližně 16 tisíci unikátními Tinder ID, tedy označením profilů. Předpokládá se proto, že počet zasažených profilů by mohl být právě 16 tisíc, ale většina uživatelek má na Tinderu pochopitelně více než jednu svoji fotku. Mužů se podle všeho únik netýká.

Hackeri ukradli fotografie 70-tisíc žien z Tinderu. Nie je jasné, čo s nimi plánujú urobiť
Hackeri ukradli fotografie 70-tisíc žien z Tinderu. Nie je jasné, čo s nimi plánujú urobiť Zdroj: Tinder.com

Je třeba připomenout, že seznamovací appka neumožňuje posílání fotografií mezi „matchnutými“, tedy navzájem spojenými uživateli. Jde tedy zřejmě jen o ukradení profilových fotek volně dostupných pro kteréhokoliv uživatele Tinderu v dané lokalitě. O intimní fotografie se sexuálním podtextem by tak, až na pár odvážné výjimky, jít nemělo.

Není však jasné, proč na fóru takový obsah koluje. Možná slouží pouze k potěšení samotných hackerů, ale ve hře je i vyhrožování uživatelkám nebo generování falešných profilů na různých jiných stránkách.

Doporučeno
Mladý muž byl unavený z online seznamek, vytvořil si proto vlastní aplikaci, ve které je jediným mužem on Mladý muž byl unavený z online seznamek, vytvořil si proto vlastní aplikaci, ve které je jediným mužem on 27. listopadu 2019 7:32

V souvislosti s masově populární FaceApp, tedy appkou, která loni vyrobila mnoho virálních fotografií, na kterých jsi mohl vypadat starší, se zmiňuje i trénování umělé inteligence na rozpoznávání obličeje. Podobný případ se už Tinderu stal v roce 2017.

„Tvrdě pracujeme, abychom naše členy a jejich informace udrželi v bezpečí,“ reagovala mluvčí služby.

Domů
Sdílet
Diskuse