Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2020 22:42
Čas čtení 0:36
Vl Mi

Bývalý univerzitní profesor utratil téměř 200 000 dolarů ze školních peněz za striptérky, iTunes a jídlo

NEWS
Uložit Uložené

Profesor utrácel školní peníze za jídlo či striptérky.

Bývalý profesor Drexel University Chikaodinaka Nwankpa musí vysvětlovat, za co utratil 200 000 dolarů z prostředků školy. Byl obviněn ze spáchání trestného činu krádeže a ze zneužívání peněz určených na granty, píše Complex.

Nwankpa byl vedoucím elektronického oddělení na univerzitě. Podle prokurátorů ukradl peníze, které škole poskytlo námořnictvo, ministerstvo energetiky a National Science Foundation. Peníze profesor využil osobitě, v letech 2010 až 2017 je utratil ve sportovních barech a v podnicích pro dospělé – téměř 96 000 dolarů.

Bývalý univerzitný profesor minul takmer 200 000 dolárov zo školských peňazí na striptérky, iTunes a jedlo
Zdroj: Drexel University via CNN

Neuskrovnil se, ani co se týče jídla a služeb, na stravu a za nákupy v iTunes utratil dalších 89 0000 dolarů. „Pan Nwankpa utratil peníze, které byly určeny pro výzkumné účely. On je využil na soukromé potěšení,“ řekl pro CNN okresní prokurátor Larry Krasner.

Doporučeno
Zubařka Dominika: Všichni si chtějí bělit zuby, ale nikdo si je neumí ani jen vyčistit (Rozhovor) Zubařka Dominika: Všichni si chtějí bělit zuby, ale nikdo si je neumí ani jen vyčistit (Rozhovor) 14. ledna 2020 14:24

Muže odhalil audit z roku 2017, škole se následně přiznal. Poté bývalého profesora zatkla policie, pustila ho na kauci ve výši 25 000 dolarů. Hrozí mu 14 let za mřížemi. 

Nwankpa už škole něco vrátil, v říjnu, kdy se kauza provalila, zaplatil univerzitě 53 328 dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse