Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2020 8:44
Čas čtení 1:38
Viktor Kniš

Emotivní předávání cen Grammy ve znamení rozloučení s Kobe Bryantem ovládla Billie Eilish. Získala všechny nejdůležitější ceny

HUDBA GRAMMY
Uložit Uložené

Osmnáctiletá zpěvačka získala prestižní ceny v kategoriích nejlepší skladba, nejlepší nahrávka, objev roku a nejlepší album.

Billie Eilish opět přepisuje historii. Je vůbec první 18letou zpěvačkou, které se nejprve podařilo získat nominace a následně ještě vyhrát ve všech čtyřech nosných kategoriích Grammy. Mladá popová hvězda získala prestižní ceny v kategoriích nejlepší skladba, nejlepší nahrávka, objev roku a nejlepší album. Podle očekávání se její dosud nejzásadnější skladbou stala Bad Guy z debutového projektu WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?

Emotívne odovzdávanie cien Grammy v znamení rozlúčky s Kobe Bryantom ovládla Billie Eilish. Získala všetky najdôležitejšie ceny
Zdroj: TASR/AP
 

Grammy patří mezi nejvýznamnější ceny i způsobem hlasování, o nominacích a následném udělení cen rozhodují členové Americké hudební akademie, kterých je asi 13 tisíc. Cenu za nejlepší rapové album získal Tyler, The Creator. 

„Tuto cenu si zaslouží Ariana“

V rámci děkovné řeči se na pódium kromě Billie postavil i její bratr Finney, který má jako producent velkou zásluhu na finální podobě projektu a netají se tím ani jeho sestra. „Nenapsali jsme si žádnou řeč, protože toto album nevzniklo proto, abychom s ním vyhráli Grammy. Nemysleli jsme si, že by mohlo cokoli vyhrát. Nahráli jsme album o depresi, sebevražedných myšlenkách a o klimatických změnách,“ přiblížil na pódiu bratr zpěvačky. 

Doporučeno
Tyler, the Creator obsluhující výtahy, novodobí kovbojové a živé lustry. Takto vypadal červený koberec na Grammy 2020 Tyler, the Creator obsluhující výtahy, novodobí kovbojové a živé lustry. Takto vypadal červený koberec na Grammy 2020 27. ledna 2020 9:14

Billie před celým světem konstatovala, že více než ona by si vítězství zasloužila Ariana Grande se svým velmi zásadním projektem Thank U, Next. „Myslím, že si to zaslouží mnohem více než cokoli na světě, mám tě moc ráda,“ vzkázala 18letá interpretka své kolegyni z pódia. Následný záběr na Arianu ukázal, jak nejprve kroutí při těchto slovech hlavou a následně posílá Billie pusy.

Grammy ve stínu Kobeho Bryanta

Pár hodin před událostí se svět dozvěděl tragickou zprávu o tom, že při havárii vrtulníku zahynul legendární basketbalista Kobe Bryant se svojí 13letou dcerou. Na palubě letadla bylo další sedm lidí, nehodu však nikdo nepřežil. 

Již před začátkem galavečera se s Bryantem loučil na sociálních sítích celý svět, včetně kolegů jako LeBron James nebo Michael Jordan. Přidali se i vystupující na Grammy, hned v úvodu mu vzdala poctu Alicia Keys, která celý večer předávání cen moderovala. „Los Angeles, Spojené státy a celý svět dnes ztratily hrdinu,“ konstatovala po tom, jak vyjádřila obrovský smutek.

Předávání prestižních hudebních cen se již tradičně odehrává v domovské hale Kobeho Bryanta – v Staples Center v Los Angeles a právě v takové atmosféře se nesla celková nálada. Každý, kdo se chytil mikrofonu, mu věnoval alespoň pár vroucích slov.

Doporučeno
5 věcí, které víme o tragické smrti legendárního Kobeho Bryanta. Kam s dcerou letěli? 5 věcí, které víme o tragické smrti legendárního Kobeho Bryanta. Kam s dcerou letěli? 27. ledna 2020 0:28
Domů
Sdílet
Diskuse