Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2020 14:03
Čas čtení 0:29
Antonín Havlík

V Kroměříži byl hospitalizován muž s podezřením na nákazu koronavirem! Nedávno se vrátil z Číny do Česka

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nemocnice v Kroměříži prověřuje člověka, který je podezřelý z toho, že byl nakažen smrtícím koronavirem.

Kroměřížská nemocnice prověřuje podezření na nákazu koronavirem u muže, který se vrátil z Číny. Informovala o tom Česká televize, které to potvrdil mluvčí nemocnice.

„Na plicní ambulanci v Kroměřížské nemocnici se obrátil muž, který měl příznaky chřipkového onemocnění, a který byl na konci prosince a začátku ledna jako turista v Číně. Naši zdravotníci ihned zareagovali, udělali nezbytná opatření, vybavili se ochrannými pomůckami, pacientovi dali roušku, dali ho do izolace a informovali hygieniky,“ řekl České televizi mluvčí nemocnice Egon Havrlant.  

Doporučeno
Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) 23. ledna 2020 19:52

Podle něj zdravotníci mužovy vzorky krve odešlou do specializované laboratoře, přičemž jeho transportují na infekční oddělení do Uherského Hradiště. Tam se určí, zda je opravdu nakažen koronavirem. Výsledky by měly být známy v úterý.

Na následky koronaviru zemřelo ve světě už 80 lidí, přičemž nakažených je podle odhadů na 2800.

Domů
Sdílet
Diskuse