Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2020 21:20
Čas čtení 0:27
Vl Mi

WHO vyhlásila pro koronavirus stav globální nouze

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Celosvětově je již infikovaných přes 8 000 lidí.

Světová zdravotnická organizace ve čtvrtek vyhlásila stav zdravotní nouze. Důvodem je koronavirus, který vypukl v čínském Wu-chanu. Za krátkou dobu se nakazilo přes 8 000 lidí, převážně v Číně, píší The New York Times.  

Prohlášení WHO nemá právní sílu, má ale sloužit k tomu, aby upozornilo svět o tom, že je situace vážná a je třeba ji brát na vědomí.

Doporučeno
Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) 23. ledna 2020 19:52

Nový koronavirus 2019-nCoV, podobný původci onemocnění SARS, způsobuje zápal plic a přenáší se z člověka na člověka. Jeho inkubační doba je v průměru deset dní; nejkratší registrovaná doba byla jen jeden den a nejdelší 14 dní. Případy nakažení jsou potvrzeny již v nejméně 15 zemích, přičemž v Číně už viru podlehlo 170 lidí.

Na ilustračnej snímke vydanej v januári 2020 koronavírus 2019-nCoV
Na ilustračnej snímke vydanej v januári 2020 koronavírus 2019-nCoV Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse