Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2020 11:12
Čas čtení 1:22
Daniel Mikolášik

Influenceři zneužívají označení koronavirus na získání followerů. Pózují v rouškách a v drahém oblečení

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ve většině příspěvcích se jen snaží upoutat pozornost a zneužívají popularitu epidemie ve svůj prospěch.

Na následky koronaviru, který vypukl v čínském Wu-chanu, zemřelo již více než 300 lidí a počet obětí stále narůstá. Světová zdravotnická organizace WHO dokonce vyhlásila stav zdravotní nouze. Za krátký čas se nakazily tisíce lidí, převážně v Číně, a lidé po celém světě se obávají nákazy.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15

Toho však zneužívají mnozí influenceři. Jak informuje britský The Independent, ve snaze zvýšit popularitu u svých příspěvků se na Instagram rozmohl trend používat označení #coronavirus, který se stal za poslední týdny virálním.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dina (@din0chka),

Tento hashtag má na sociální síti již více než 250 tisíc označení na fotkách a toto číslo stále stoupá. I přes závažnost globální epidemie ji mnohé vlivné osoby na sociálních sítích používají na promo a zvýšení lajků či sledujících, a to i tehdy, když se daný příspěvek nijak netýká koronaviru. Většinou se jen snaží upoutat pozornost.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Youtube & Fitness (@fitnessoskar),

Většinou se tito influenceři fotí v rouškách, respirátorech či plynových maskách a pózují na zajímavých místech v drahém oblečení, poukazují na svůj extravagantní životní styl a zlehčují tím vážnost celé situace, což jim mnozí vyčítají.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Steven Divish (@stevendivish),

Někteří influenceři se zkrátka kvůli popularitě epidemie snaží nahnat si lajky a sledovatele na Instagramu a očividně jim to zabírá. Přidal se k nim dokonce i známý a kontroverzní YouTuber Logan Paul, který sdílel fotku sebe a svých kamarádů v respirátorech s popisem: „Je**t celý koronavírus.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Logan Paul (@loganpaul),

S pochopením fanoušků se však nesetkal. Mnozí ho totiž kritizovali a uvedli, že nemá žádné city. „Nemyslím si, že je to vtipné. Lidé kvůli koronaviru umírají,“ napsal jeden z fanoušků pod jeho fotkou. Kromě něj však podceňují vážnost situace i mnohé další instagramové osobnosti.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ℜotem Avrahaℳ (@rotemavraham),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Соня Бучик (@sonyabuchik),

Domů
Sdílet
Diskuse