Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2020 12:51
Čas čtení 1:08
Tina Hamarova

Kam zmizely australské požáry? Sydney pro změnu trápí záplavy a nejhorší deště za posledních 30 let

NEWS
Uložit Uložené

Sydney zažilo nejhorší deště za posledních 30 let.

Nejsilnější deště za posledních 30 let způsobily v australské metropoli Sydney záplavy a chaos v dopravě. Přibližně 100 tisíc domácností ve státě Nový Jižní Wales zůstalo bez elektřiny, tisíce lidí musely opustit své domovy. Čtyři lidé byli hospitalizováni.

Berte si jen cennosti

Záchranáři evidují stovky telefonátů o pomoc s padlými stromy a sloupy veřejného osvětlení na autech, střechách domů či cestách. „Záplavy také omezily dopravu a poškodilo to několik semaforů,“ uvedla pro televizi 7News zástupkyně pohotovostních služeb ve státě Nový Jižní Wales, Karen Webb. 

„Vezměte si jen své domácí mazlíčky a to nejnutnější jako teplé oblečení, léky, papíry k pojištění a cennosti,“ doplnili záchranáři. Státní meteorologická agentura uvedla, že za poslední čtyři dny napadlo 391,6 milimetrů srážek. Varování před bouřlivým počasím platí pro celé pobřeží státu Nový Jižní Wales i v dalších dnech.

Domů
Sdílet
Diskuse