Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2020 15:51
Čas čtení 1:34
Tina Hamarova

V Itálii přibylo za večer 40 nových případů nákazy koronavirem

V Itálii přibylo za večer 40 nových případů nákazy koronavirem
Zdroj: TASR/AP Photo/Luca Bruno
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Britské úřady doporučují svým občanům, kteří žijí na severu Itálie, zůstat doma.

Celkově je v Itálii nakažených přibližně 230 lidí, sedm z nich už nákaze podlehlo. Regiony Lombardie a Benátsko na severu země dělají různá preventivní opatření, uzavírají školy či dopravní spojení. Přerušený byl i známý benátský karneval.

Lékaři stále pátrají po „pacientovi nula“, který virus do země přinesl, situace se však komplikuje. Podle posledních zjištění vůbec nemusel cestovat přes Čínu a někteří pacienti dokonce ani nemusí vědět, že jsou nositeli nákazy. Britské úřady už doporučili svým občanům, kteří žijí na severu Itálie, nevycházet z domů.

Doporučeno
Český časopis vložil roušku jako přílohu do nového čísla, internet se baví Český časopis vložil roušku jako přílohu do nového čísla, internet se baví 25. února 2020 15:41

Španělská karanténa

Nová karanténa přibyla na španělském ostrově Tenerife. Podle BBC H10 Costa Adeje Palace Hotel se stovkami hostů uzavřeli poté, co se nákaza potvrdila u jednoho italského lékaře, který se tam ubytoval. Španělský deník El País informuje, že Španělé si uvědomují blízkost nákazy a začnou dělat opatření dříve, než situace vyeskaluje podobně jako v Itálii.

„Tento případ změní mnoho věcí, je to začátek nové doby,“ řekl prezident Španělské epidemiologických společnosti Pere Godoy. „Doposud byla kritéria na odhalení viru jednoduché - symptomy a důkaz, že pacient strávil nějaký čas v čínské provincii Chu-pej. Toto musíme změnit, upřesnit. A to bude komplikované, protože situace v Itálii se vyvíjí opravdu rychle a naše země jsou tak propojeny.“

Hotel H10 Costa Adeje Palace so stovkami hostí uzatvorili do krantény
Hotel H10 Costa Adeje Palace so stovkami hostí uzatvorili do krantény Zdroj: Google Maps/ H10 Costa Adeje Palace Hotel
Domů
Sdílet
Diskuse